Sánchez, Puig i Darias visiten els nous equips d’alta tecnologia de la Fe

Dels onze equips que rebrà l'hospital, ja s'han instal·lat el TAC espectral i un accelerador lineal

El personal tècnic de l'Hospital la Fe explica el funcionament dels equips d’alta tecnologia a la comitiva
El personal tècnic de l'Hospital la Fe explica el funcionament dels equips d’alta tecnologia a la comitiva / GVA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acompanyat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una visita a l'Hospital Universitari i Politècnic la Fe per a veure els nous equips d’alta tecnologia del centre. A l’hospital s'instal·laran onze equips del Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (pla Inveat) per un valor total de 14 milions d'euros. La ministra de Sanitat, Carolina Darias i el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, també han participat en la visita. 

El programa contempla l'adquisició de 79 equips d'alta tecnologia en la Comunitat Valenciana per valor de 81 milions d'euros, una inversió que s'emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

En el cas de l'Hospital Universitari i Politècnic la Fe, la inversió es concreta en onze equips: tres acceleradors lineals, un equip de braquiteràpia, cinc de ressonàncies magnètiques, un TAC espectral i un TAC de planificació. D'ells, ja s'han instal·lat el TAC espectral i un accelerador lineal.

El president Puig ha assenyalat que des del Consell es treballa per la renovació i ampliació d'equips d'alta tecnologia per a la sanitat valenciana, que permetran "millorar l'atenció als pacients i oferir la major qualitat en un àmbit tan important com és la salut".

Personal tècnic de l'hospital ha explicat les característiques de l'accelerador lineal que està acabant d'instal·lar-se. Es tracta d'un equip que permet tractar, mitjançant radiació, lesions de xicoteta grandària -tumorals i no tumorals- amb un efecte biològic similar al d'una cirurgia. Aquest nou accelerador d'última generació administra els tractaments en al voltant d’un o dos minuts, la qual cosa garanteix la millor seguretat i més confort per als pacients.

Deu equips de protonteràpia

La comitiva també s'ha apropat a la parcel·la on s'implantarà un dels 10 equips de protonteràpia del Sistema Nacional de Salut. La valenciana és una de les set autonomies on s'instal·laran aquests equips de radioteràpia de protons, una modalitat de radioteràpia que permet un alliberament més localitzat de la radiació. 

L'Hospital la Fe podrà tractar més de 300 pacients a l'any amb aquest equipament. Els candidats al tractament amb protonteràpia són fonamentalment pacients de pediatria, ja que aquesta tècnica permet reduir considerablement els efectes adversos. El tractament està especialment indicat per a tumors cerebrals, de cap i coll, de medul·la espinal, pulmó, tumors oculars, sarcomes i altres localitzacions sensibles a la radiació o zones que són pròximes a òrgans vitals.

També et pot interessar

stats