Sánchez avança a Alacant que 30.000 ucraïnesos tenen ja la protecció temporal i que d'ací a uns dies en seran 70.000

El president destaca al centre d'acollida temporal de la Ciutat de la Llum sentir-se "emocionat" amb la resposta solidària d'Espanya davant la crisi per la invasió russa

Pedro Sánchez amb famílies ucraïneses el centre d'acollida de la Ciutat de la Llum
Pedro Sánchez amb famílies ucraïneses el centre d'acollida de la Ciutat de la Llum / @sanchezcastejon

Més de 30.000 persones arribades d'Ucraïna ja disposen de l'estatus de protecció temporal a Espanya i es preveu d'ací a uns dies la xifra arribe als 70.000. Així ho ha indicat a Alacant el president del govern, Pedro Sánchez, durant la visita al centre de recepció, atenció i derivació de desplaçats ucraïnesos a la Ciutat de la Llum d'Alacant.

Acompanyat pel president valencià, Ximo Puig, i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, Sánchez ha afirmat sentir-se "emocionat" amb la resposta solidària que Espanya dona davant la crisi per la invasió russa.

El president de l'executiu ha dit que Espanya fa un pas al capdavant i intenta donar la resposta més humana possible a aquests refugiats que fugen de l'horror i que només volen viure en pau. "Espanya vol ser un exemple d'acolliment dels refugiats".

"Espanya vol ser un exemple d'acolliment dels refugiats i fa un pas avant per a ajudar els ucraïnesos perquè troben el seu present i futur"

El centre d'acollida temporal per a les persones refugiades d'Ucraïna de la Ciutat de la Llum és un dels pocs que el govern ha obert al costat del de Pozuelo de Alarcón (Madrid), Barcelona i Màlaga per a pal·liar la crisi humanitària.

Instal·lacions habilitades per a 495 refugiats

Sánchez ha recorregut les instal·lacions habilitades per a 495 refugiats i ha dialogat amb diverses famílies allotjades en el recinte, amb les quals s'ha fet una fotografia i als quals ha dit que "Espanya fa un pas avant i estem disposats a ajudar els ucraïnesos perquè troben el seu present i futur".

Finalment, el president espanyol ha ressaltat els costos de la guerra per a tot Europa i per a això ha posat un pla que dona resposta a les diferents conseqüències econòmiques, humanitàries i socials de la guerra.

Ha demanat unió perquè "està en joc un projecte polític de la UE" basat en la democràcia, les llibertats i la justícia social i, per tant, "cal ajudar la societat ucraïnesa que defensa el que nosaltres representem".

En la mateixa línia s'ha pronunciat Ximo Puig, que ha dit que aquest espai és un "centre d'enfortiment de la democràcia i dels grans valors que ens uneixen".

També et pot interessar

stats