Samantha demana la dimissió de l'alcalde de Muro per normalitzar la "cultura de la violació"

El primer edil, Gabriel Tomàs, ha anunciat que estudia prendre accions legals per unes acusacions que considera "molt greus"

Samantha presenta el videoclip de 'Mar de dudas'
Samantha presenta el videoclip de 'Mar de dudas'

Samantha ha fet ús de les xarxes socials aquest divendres per a denunciar les declaracions que l'alcalde de Muro (Comtat), Gabriel Tomàs, ha fet a l'emissora municipal com a resposta de l'agressió sexual que va patir una menor als carnestoltes del poble dissabte passat.

La cantant beniarresina ha demanat la dimissió del primer edil per "normalitzar" les violacions. I és que Tomàs ha explicat a la ràdio que "quan mescles festa, alcohol i joventut, evidentment es poden donar una sèrie de problemes", però que aquests passen "a Muro, a Alcoi, a València i en qualsevol altre lloc. Per desgràcia enguany ens ha tocat a nosaltres".

Després dels fets, la menor va acudir a la policia. Els agents van identificar i detindre el presumpte agressor, a qui el jutjat de primera instància i instrucció número 4 d'Alcoi ha decretat presó provisional sense fiança.

Així, a l'entrevista, l'alcalde ha destacat especialment que "hauríem d'estar orgullosos que el que va passar es va resoldre", i que, per tant, "no entenem que s'haja de fer un debat públic sobre això". També ha lloat "la gran tasca que la policia va fer aquella nit", ja que "vam tindre la sort" que la víctima "fora madura i fera el pas avant" de denunciar-ho.

Tomàs s'ha mostrat dolgut per la transcendència del cas a les xarxes socials perquè "no aporta res al poble de Muro o a la resolució dels fets" i ha subratllat que "aquestes coses han passat sempre en les festes de poble i passaran tota la vida."

Per a finalitzar, ha afirmat que des de l'Ajuntament es farà una avaluació de la seguretat, la neteja i altres aspectes de les festes del carnestoltes per a millorar l'any que ve.

El consistori ha convocat una concentració en repulsa dels fets aquest dissabte a les 17:00 hores, a la plaça del Matzem, just abans de la carrera del Dia de les Dones que celebra el municipi.

El primer edil ha anunciat que estudia prendre accions legals contra les persones que han fet acusacions que considera "molt greus".

També et pot interessar

stats