Així podem salvar el menjar sobrant que tiren restaurants i supermercats

A través de plataformes digitals, es pot evitar que milers de tones de menjar en bon estat acaben al fem 

A través de moltes aplicacions mòbils, es pot comprar a un preu molt econòmic els productes que els negocis no vendran. / À Punt NTC

Aquest dijous, 29 de setembre, se celebra el Dia Mundial contra el Malbaratament Alimentari. Gràcies a moltes plataformes digitals, els usuaris poden arreplegar un menú o restes de menjar que els restaurants, les botigues i els supermercats possiblement haurien tirat al fem per excedent. 

A través de moltes d’aquestes aplicacions mòbils, es pot comprar a un preu molt econòmic els productes que els negocis no vendran. Una d’elles és l’empresa Too Good To Go, que podríem traduir com "Massa bo per a deixar-ho passar". La responsable a València, Laura Lizondo, ha assegurat que s’han aconseguit evitar "quasi 1.000 tones de residus" a la Comunitat Valenciana. En concret, s’han salvat 975 tones de menjar a un preu més barat. 

"Ha de ser un menjar que tu, a casa, et menjaries, del dia o acabat de fer", ha puntualitzat Lizondo. Amb aquest gest, evitem que tones de menjar acaben al fem, però també contaminem menys. "Són 30 quilograms de menjar a la setmana que no tirem", ha reconegut Pedro García, encarregat d’una fruiteria. 

Així mateix, s’evita la contaminació. Amb la reducció del fem que s’ha de tractar després, estalviem a l’atmosfera 2.437 tones de CO₂, segons Lizondo. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) va advertir en un informe que anualment 1.300 tones de menjar acaben al fem. S’estima que cada família malbarata 63 kg de menjar a l’any.

També et pot interessar

stats