Així podem salvar el menjar sobrant que tiren restaurants i supermercats
A través de plataformes digitals, es pot evitar que milers de tones de menjar en bon estat acaben al fem
Aquest dijous, 29 de setembre, se celebra el Dia Mundial contra el Malbaratament Alimentari. Gràcies a moltes plataformes digitals, els usuaris poden arreplegar un menú o restes de menjar que els restaurants, les botigues i els supermercats possiblement haurien tirat al fem per excedent.
A través de moltes d’aquestes aplicacions mòbils, es pot comprar a un preu molt econòmic els productes que els negocis no vendran. Una d’elles és l’empresa Too Good To Go, que podríem traduir com "Massa bo per a deixar-ho passar". La responsable a València, Laura Lizondo, ha assegurat que s’han aconseguit evitar "quasi 1.000 tones de residus" a la Comunitat Valenciana. En concret, s’han salvat 975 tones de menjar a un preu més barat.
"Ha de ser un menjar que tu, a casa, et menjaries, del dia o acabat de fer", ha puntualitzat Lizondo. Amb aquest gest, evitem que tones de menjar acaben al fem, però també contaminem menys. "Són 30 quilograms de menjar a la setmana que no tirem", ha reconegut Pedro García, encarregat d’una fruiteria.
Així mateix, s’evita la contaminació. Amb la reducció del fem que s’ha de tractar després, estalviem a l’atmosfera 2.437 tones de CO₂, segons Lizondo. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) va advertir en un informe que anualment 1.300 tones de menjar acaben al fem. S’estima que cada família malbarata 63 kg de menjar a l’any.