Saix demanarà ajuda al Consell per a rehabilitar La Colonia de Santa Eulalia

L’edifici, localització habitual de la sèrie d'À Punt 'L'Alqueria Blanca', va caure parcialment dissabte 

Alcoholera de Santa Eulalia: què se'n farà a partir d'ara? / À Punt NTC

L'Ajuntament de Saix vol demanar a la Generalitat que es faça càrrec del complex de l'antiga alcoholera de La Colonia de Santa Eulalia, localització habitual de la sèrie d'À Punt L'Alqueria Blanca, que actualment és de titularitat privada.

L'edifici va caure parcialment dissabte de vesprada. No va haver-hi ferits, però els veïns conten que, poc abans de caure, hi havia gent que estava fent-se fotos en aquest parc.

 L'antiga fàbrica d'alcohol data de principis del segle XX i, junt amb la resta d'edificis històrics de la colònia, està considerada bé d'interés cultural (BIC) des del 2016.

L'alcaldessa de Saix ha dit a À Punt que ha sol·licitat un informe al tècnic municipal de l'actual situació del conjunt per a traslladar-los-el tant als propietaris com a la Conselleria, perquè volen que s'hi impliquen i que els ajuden.

"Aquest municipi és menut i no té capacitat per a assumir la rehabilitació'', ha dit.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni argumenta que els responsables en primera instància són els propietaris, en segona els ajuntaments i ja en tercera, la Conselleria. I de moment no han rebut cap petició de reunió per part de l'Ajuntament de Saix ni cap proposta de cessió per part dels propietaris.

''El perill ara és la torre''

El regidor de Patrimoni de Saix, José Martínez, ha dit que el perill ara és la torre, perquè es recolzava en el mur que ha caigut. ''I per no haver-hi mur, està exposada que vinga una ràfega forta d'aire i la tombe'', ha dit. L'administrador del museu virtual de la Vila de Saix, Alberto Ochoa, ha explicat a À Punt que el 2010 i el 2018 ja va caure part del sostre.

També et pot interessar

stats