Sagunt i Salzgitter signen un preacord d'agermanament per la construcció de gigafactories de bateries

Volkswagen projecta instal·lacions industrials semblants en les dos localitats

Els dos alcaldes, hui, durant l'acte
Els dos alcaldes, hui, durant l'acte / Ajuntament de Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre) ha signat dilluns un preacord d'agermanament amb la ciutat alemanya de Salzgitter, en el qual es parla d'un "compromís a llarg termini" i s'especifiquen cinc principis d'actuació, així com el protocol d'agermanament.

En este context, el saló de plens ha rebut hui una delegació de la ciutat alemanya, que continuarà a Sagunt fins dimecres. Després d'una reunió a l'Ajuntament, els alcaldes de les dues ciutats han signat el preacord. A més de la delegació alemanya, a la recepció han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora d'Agermanament, Patricia Sánchez, així com altres membres de la corporació municipal, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Moreno ha ressaltat que Salzgitter és l'altre lloc d'Europa on Volkswagen està duent a terme una gigafactoría de bateries: "Este municipi particularment és un exemple clar de reconversió industrial, ja que tenen una gigafactoria que feia motors de combustió i que ara passarà a fer bateries de cotxes elèctrics".

"Hem aprofitat l'oportunitat per a començar a parlar d'un agermanament amb la ciutat de Salzgitter perquè volem un Sagunt internacional i amb una mirada oberta", ha manifestat, al mateix temps que ha apuntat que l'agermanament "tindrà eixa part important economicoindustrial, però també es vol centrar en l'àmbit social, cultural i educatiu".

L'acord –ha precisat– "permetrà aprofitar totes les sinergies d'este gran impuls que s'està donant a la ciutat de Sagunt per a poder continuar creixent".

També et pot interessar

stats