S'obri el termini per a sol·licitar el bo digital i estalviar 240 euros en la factura d'internet

Més de 12.600 famílies i col·lectius vulnerables poden demanar aquesta ajuda fins al 15 de novembre

VÍDEO | La UE adverteix de la necessitat de personal amb capacitats digitals
El bo digital beneficiarà més de 12.600 famílies / À Punt NTC

Les famílies valencianes amb dificultats econòmiques i col·lectius vulnerables ja poden demanar el bo digital, unes ajudes que els permetran estalviar 240 euros en la factura de serveis d'internet que contracten per als seus domicilis.

Així ho ha explicat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, la qual ha detallat que els més de tres milions d'euros que es destinen a aquest programa "cobriran l'emissió de més de 12.600 bons amb un import anual de 240 euros a repartir en dotze mensualitats". D'aquesta manera, s'aplicarà una bonificació mensual de 20 euros en la factura que les empreses de telecomunicacions participants emeten a les famílies beneficiàries.

Aquestes subvencions, destinades a finançar la contractació de nous serveis de connexió de banda ampla o l'increment de la velocitat dels ja contractats, s'inclouen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència-Next Generation, que té per objecte que el 100% de la població dispose de connectivitat digital, de manera que permeta accedir des de tots els territoris i des de qualsevol col·lectiu social a serveis educatius, culturals, sociosanitaris o comercials.

Poden sol·licitar les ajudes les persones empadronades en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, i que tinguen reconeguda la prestació de la renda valenciana d'inclusió o siguen beneficiàries de la prestació de l'ingrés mínim vital en la data de la sol·licitud.

A més, l'habitatge per al qual se sol·licita el bo digital haurà de ser la residència habitual de la persona sol·licitant, que acreditarà mitjançant certificat o volant d'empadronament col·lectiu.

El termini per a sol·licitar l'ajuda finalitza el pròxim 15 de novembre. Aquesta es pot demanar de manera telemàtica a través de la pàgina de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana.

També et pot interessar

stats