S'obri el termini per a sol·licitar les ajudes pels danys causats pel temporal de Setmana Santa

Els ajuntaments afectats tenen 45 dies per a remetre a la Generalitat la valoració de danys.

Les precipitacions intenses afectaren sobretot municipis del Baix Segura, la Marina Alta i la Plana Baixa
Les precipitacions intenses afectaren sobretot municipis del Baix Segura, la Marina Alta i la Plana Baixa / Arxiu

Els ajuntaments tenen des d'aquest dijous un termini de 45 dies per a presentar a la Generalitat la relació de danys que han patit i les despeses extraordinàries que han realitzat amb caràcter d'urgència després de les fortes pluges de la passada Setmana Santa. Les precipitacions intenses descarregaren a tota la Comunitat Valenciana, però afectaren sobretot municipis del Baix Segura, la Marina Alta i la Plana Baixa.

Les ajudes serviran per a ajudar en la reparació d'infraestructures bàsiques i en la neteja de passejos marítims i zones de platja. Durant aquests últims dies els consistoris han arreplegat les queixes i han conegut els desperfectes per part del veïnat per a poder fer la valoració total.

En les estimacions de danys s'ha d'incloure una memòria valorada i una relació detallada de les infraestructures afectades i on s'ubiquen. També cal aportar una declaració que afirme que tots els danys s'han produït com a conseqüència del temporal a què fa referència el decret

Una vegada es presenten les sol·licituds, s'avaluaran a l'Oficina Única de Postemergència. A aquest organisme li correspon efectuar l'estimació econòmica en cada cas, que s'elevarà a la comissió interdepartamental perquè l’aprove el Consell. 

També et pot interessar

stats