S'alça la suspensió d'ocupació i sou a dos funcionaris de la presó de Villena per la presumpta agressió a la subdirectora

La superior va reconéixer haver-se inventat les amenaces telefòniques que atribuïa als funcionaris, als quals s'investiga per l'actuació per a reduir un reclús

Exterior de la presó de Villena
Exterior de la presó de Villena / À Punt NTC

Institucions Penitenciàries ha alçat la suspensió cautelar d'ocupació i sou a dos funcionaris de la presó de Villena (Alt Vinalopó) investigats per la seua actuació per a immobilitzar un reclús. Un cas que va complicar-se després que se'ls vinculara amb una suposada agressió a la subdirectora del centre, Carolina Fernández, responsable de la custòdia de les càmeres de seguretat, per a impedir que declarara en el procés. Tanmateix, en un gir de guió de pel·lícula, la dona finalment va ser detinguda per fingir l'atac

Tot i l'alçament de la sanció cautelar, Institucions Penitenciàries manté obert l'expedient informatiu per a aclarir els presumptes excessos en la repressió a l'intern, que també investiga el jutjat d'instrucció número 3 de Benidorm.

Els fets es remunten a setembre de l'any passat quan la subdirectora de Seguretat de la presó de Villena (Alacant) va denunciar haver sigut agredida per diversos encaputxats després de rebre diverses amenaces en el seu mòbil per a impedir que testificara contra tres funcionaris investigats per una actuació amb un reclús.

El 17 de novembre, dos mesos després de la denúncia, la Guàrdia Civil va detindre la subdirectora per denúncia falsa i simulació de delicte. Fernández va reconéixer que havia sigut l'autora dels missatges amenaçadors, que es va enviar des d'un altre telèfon, encara que davant el jutjat va mantindre que va patir una agressió. Per aquests fets, la Secretaria General la va cessar immediatament del càrrec.

Fonts sindicals vinculen aquest episodi amb un intent de desprestigiar "El teu abandó em pot matar", una de les plataformes més actives en els últims anys en la denúncia de la situació dels centres penitenciaris i la gestió d'aquests que fa Interior. La subdirectora, que havia format part de l'associació, es va donar de baixa quan es va incorporar a Villena, després d'alguns enfrontaments personals amb alguns dels seus membres. A l'associació pertany, de fet, un dels funcionaris investigats en l'incident amb el reclús, i a la mateixa es van atribuir les amenaces telefòniques que denunciava haver rebut la subdirectora.

El suport inicial i sense proves a la funcionària i la gestió de la crisi han motivat protestes i peticions de dimissió des de les organitzacions sindicals contra la cúpula d'Institucions Penitenciàries.

També et pot interessar

stats