Destitueixen la subdirectora de la presó de Villena, que presumptament va fingir una agressió

Els agents l’acusen de denúncia falsa i de simulació del delicte, per no existir els fets

Centre penitenciari de Villena
Centre Penitenciari de Villena / À Punt NTC

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries destituirà en les pròximes hores la subdirectora de seguretat de la presó de Villena, que va denunciar haver sigut agredida el 6 de setembre per diversos encaputxats i a qui aquest dimecres ha detingut la Guàrdia Civil per una denúncia falsa.

Fonts de la investigació han indicat que a la responsable penitenciària l'han posada en llibertat després de prestar declaració i que li imputen delictes de denúncia falsa i simulació de delicte.

Per aquests fets, a l'espera d'obrir expedient disciplinari una vegada la Guàrdia Civil notifique les actuacions practicades de manera oficial a l'administració penitenciària, la Secretaria General de Presons apartarà del càrrec la funcionària en les pròximes hores.

La suposada agressió va ser a les portes de la casa de la subdirectora, hores abans de declarar sobre l'actuació de tres treballadors de la presó, que van ser gravats colpejant un reclús amb una malaltia mental. Segons va denunciar la responsable de la presó, un grup d'encaputxats la van colpejar a la cara mentre li proferien amenaces que mantinguera "la boca tancada" sobre l'actuació dels funcionaris amb el reclús.

Després de conéixer la denúncia, Institucions Penitenciàries va emetre un comunicat de condemna, en què recordava que la subdirectora havia rebut amenaces similars en el mòbil arran de la investigació interna oberta als funcionaris i que la responsable havia posat en coneixement dels superiors. 

També et pot interessar

stats