La Guàrdia Civil investiga si l’atac a la subdirectora de la presó de Villena és cosa dels funcionaris investigats

L'associació de treballadors penitenciaris, El teu abandó em mata, assegura que no tenen res a veure amb la “suposada” agressió

Continua la investigació de l'agressió a la subdirectora de la presó de Villena / À Punt NTC

La subdirectora de la presó de Villena va ser agredida per cinc o sis individus encaputxats aquest dilluns de matí quan es disposava a anar a treballar. Una agressió que va tindre lloc precisament la vespra que la funcionària haguera de declarar per una suposada agressió de tres funcionaris a un reclús amb una malaltia mental.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha confirmat que l’agressió i les circumstàncies en les quals ha ocorregut han sigut ja posades en coneixement de l’autoritat judicial per part de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries. 

Aquest dimecres s’han fet públiques les imatges de la càmera de seguretat de la presó, que estaven sent custodiades per l’agredida, en les quals es pot veure com els tres funcionaris de la presó tracten de reduir violentament un pres el passat 16 d’agost. Com que l'associació de treballadors penitenciaris El teu abandó em mata assegura que el que va ocórrer realment va ser que el reclús, amb una malaltia mental, havia apallissat els funcionaris, es va inciar una investigació interna en la qual havia de testificar la subdirectora del centre.

Ara la Guàrdia Civil investiga si els funcionaris investigats estan darrere de l'atac a la subdirectora de la presó amb l'objectiu de fer-la callar, ja que dies abans havia rebut missatges amenaçadors en grups de Whatsapp interns de treball perquè no declarara i dient-li que esborrara les imatges o n'assumiria les conseqüències. En aquests missatges s’assegurava, a més, que si no accedia a les seues demandes li fotrien la vida.

Missatges que suposadament va rebre la subdirectora de la presó de Villena per grups de WhatsApp interns
Missatges que suposadament va rebre la subdirectora de la presó de Villena per grups de WhatsApp interns / À Punt NTC

Des d’Institucions Penitenciàries asseguren que els missatges es registren en un xat de l'associació El teu abandó em mata, però des de l'associació asseguren que són víctimes d'una campanya de desprestigi i que no tenen “res a veure amb la suposada agressió a la subdirectora”.

Tuit de, Raquel Sánchez, advocada de l'associació El teu abandó em mata
Tuit de, Raquel Sánchez, advocada de l'associació El teu abandó em mata / À Punt NTC

A causa del malestar i indignació per part del col·lectiu de presons, aquest dijous hi haurà una concentració en tots els centres penitenciaris del país a les 12:00 hores.

També et pot interessar