Demanen la dimissió de la cúpula de Presons per atacar els funcionaris de Villena amb la denúncia falsa de la subdirectora

Els sindicats Acaip-UGT i CSIF acusen Institucions Penitenciàries de criminalitzar els tres funcionaris del centre investigats per l'actuació amb un reclús

El president d'Acaip-UGT, José Ramón López, i el responsable nacional de CSIF Presons, Jorge Vilas
El president d'Acaip-UGT, José Ramón López, i el responsable nacional de CSIF Presons, Jorge Vilas / À Punt NTC
19 de novembre 2021 - 13:35

Els sindicats Acaip-UGT i CSIF han demanat la dimissió o el cessament immediat de la cúpula política d'Institucions Penitenciàries i del director de la presó de Villena (Alt Vinalopó) per vincular la presumpta denúncia falsa sobre l'atac de tres encaputxats a la subdirectora de Seguretat de la presó, Carolina Fernández, amb la investigació a tres funcionaris del centre per una suposada pallissa a un reclús amb un trastorn mental. Cal recordar que la subdirectora va denunciar l'agressió el passat 6 de setembre, la vespra de la seua declaració en la causa dels funcionaris. Aquest dimecres va ser detinguda per denúncia falsa i simulació de delicte.

El president d'Acaip-UGT, José Ramón López, i el responsable nacional de CSIF Presons, Jorge Vilas, han acusat Institucions Penitenciàries de criminalitzar els funcionaris investigats des del primer moment, recordant que la secretaria general de l'administració va relacionar els dos incidents en un comunicat de premsa.

"No és normal que la mateixa administració deixe entreveure que aquesta agressió està relacionada amb una investigació a uns funcionaris", han recriminat López i Vilas, per als quals aquests fets suposen un "agreujament" de la situació de "deriva institucional" a les presons en criminalitzar "el col·lectiu de funcionaris" i tractar de "desprestigiar-lo".

Les organitzacions sindicals també han exigit que s'alce la suspensió cautelar d'ocupació a dos dels funcionaris investigats, ja que la decisió disciplinària es va justificar llavors per la seua relació amb la suposada agressió.

Confessió i denúncia

La Guàrdia Civil no ha trobat proves sobre la presumpta agressió a la funcionària, que aquest dimecres, pressionada en un interrogatori, va confessar-los que s'havia inventat el robatori del seu mòbil i s'havia enviat a ella mateixa les amenaces telefòniques què havia incorporat a la denúncia sobre les agressions. La subdirectora va ser detinguda i ara ha quedat en llibertat amb càrrecs. El seu relat va arribar a rebre, fins i tot, el suport públic del ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska, que la va qualificar de "vertadera funcionària" per la seua enteresa davant la presumpta agressió.

Fonts penitenciàries vinculen aquest episodi amb un intent de desprestigiar "El teu abandó em pot matar", una de les plataformes més actives en els últims anys en la denúncia de la situació dels centres penitenciaris i la gestió d'aquests que fa Interior. La subdirectora, que havia format de l'associació, va donar-se de baixa quan va incorporar-se a Villena, després d'alguns enfrontaments personals amb alguns dels seus membres. A l'associació pertany, de fet, un dels funcionaris investigats en l'incident amb el reclús, i a la mateixa es van atribuir les amenaces falses que presumptament havia rebut la funcionària.

També et pot interessar

stats