Russafa Descansa denuncia els alts nivells de soroll al barri amb la fi de les restriccions

La nit de divendres es va arribar als 70 decibels, segons han enregistrat 15 sonòmetres instal·lats en aquesta zona de la ciutat de València

Ambient nocturn al barri de Russafa
Ambient nocturn al barri de Russafa / À Punt NTC

El veïnat de Russafa ha denunciat aquest dissabte el fort soroll que es produeix en aquest barri de la ciutat de València, on els nivells superen el màxim legal establit per la normativa, que en una zona acústicament saturada (ZAS) són de 45 decibels en horari nocturn i 55 en el diürn. L'ajuntament va declarar que Russafa era una ZAS després que una sentència del Tribunal Suprem obligara a la tramitació.

En concret, durant la nit d'aquest divendres els valors han sigut superiors als 65 i inclús en alguns moments als 70 decibels, tal com explica Russafa Denuncia a les xarxes socials basant-se en les dades recollides pel mateix Ajuntament.

Gràfic del nivell de soroll enregistrat pels sensors a Russafa
Gràfic del nivell de soroll enregistrat pels sensors a Russafa / Russafa Descansa, Ajuntament de València

La plataforma també ha criticat que dels 15 sensors acústics instal·lats per l'Ajuntament de València sols un està ubicat en l'entorn immediat d'una activitat recreativa "legalment qualificada de molesta pels sorolls i les vibracions, quan Russafa acumula més de 360 establiments públics hostalers, la gran majoria amb terrasses", i retrauen que "la resta de sonòmetres van ser deliberadament allunyats dels establiments".

Una part dels alts nivells de soroll es deuen, segons la plataforma, a les relaxacions de les mesures de la pandèmia, ja que els locals d'hostaleria i oci tornen a tindre l'horari habitual i menys vigilància.

Però el veïnat de Russafa no és l'únic de València que no pot descansar a causa del soroll. El de la plaça d'Hondures també demanarà en els jutjats la declaració de ZAS, ja que pateixen pràcticament cada setmana l'aglomeració d'un gran nombre de persones per a fer botellots.

També et pot interessar

stats