Ruralitat i feminisme en el I Aplec de Dones de la Vall de la Gallinera

Benialí i Alpatró acullen aquest cap de setmana les jornades, en les quals hi haurà xarrades de veus expertes sobre el paper de la dona en el món rural

"Fadrines, el procés de no casar-se en la societat valenciana", una de les xerrades de l'aplec
"Fadrines, el procés de no casar-se en la societat valenciana", una de les xerrades de l'aplec / La Naturadora (@lanaturadora)

Les dones de la Vall de la Gallinera (Marina Alta) celebren aquest cap de setmana el seu primer aplec, en què posaran el focus en el feminisme emmarcat en la ruralitat. Benialí i Alpatró són els dos nuclis de la Vall de Gallinera escollits per a acollir les jornades, en què hi haurà xarrades, tallers i un dinar popular.

Així, aquest dissabte la programació començarà a les 10:30 en l'edifici de l'Ajuntament a Benialí. Les investigadores de l'Etnomuseu, Raquel Ferrero i Clara Colomina, iniciaran el dia amb la xarrada "Fadrines: el procés de no casar-se en la societat valenciana". La jornada la completen Irene Martín de Vidales i Ortiz, amb la xarrada "Bruixes, beates i dones amb gràcia", sobre el paper de les dones en la medicina tradicional de Pedreguer, i el projecte Relats d'Agüeles, de Lorena Escandell. Per acabar, la companyia Ruido Rosa representarà la seua performance Surrender.

Diumenge l'aplec es trasllada a l'edifici Centre Social Joan Pellicer d'Alpatró i començarà a les 10:30 amb "Les possibilitats laborals de les dones" des de la ruralitat, de Neus Albertos Marí. Després, la doctora en sociologia de la Universitat de València Marina Requena Mora parlarà de "Dones i de poble: dues voltes rebels". A les 12:30 es durà a terme un taller de batucada com a eina de lluita per la igualtat, i en acabar, la batucada de dones de València Tiakatú farà una actuació. Per a posar punt final a la trobada es farà un dinar popular a càrrec de l'Associació de Dones de la Foradà.

Cartell del 1er Aplec de Dones de la Vall de la Gallinera
Cartell del 1er Aplec de Dones de la Vall de la Gallinera / Ajuntament de la Vall de la Gallinera

La participació és gratuïta, però caldrà inscriure's en aquest formulari per qüestions sanitàries i organitzatives.

També et pot interessar

stats