Les dones en el món rural: les que ho van ser i les que hi tornen

Dones que van treballar als masos de les comarques del nord i altres que han decidit retornar a l'entorn rural.

VÍDEO | Les dones en el món rural: les que ho van ser i les que hi tornen

Aquest dilluns, dia en què es commemora el Dia de la Dona, a banda de posar els ulls en les ciutats, també convé fer-ho en l'entorn rural. En aquest context trobem el testimoni de dones que van treballar als masos de l'interior de les comarques del nord, del costat de la tradició; i la d'altres que han decidit tornar a les arrels per a desenvolupar la seua professió artística, del costat de la modernitat. Un equip d'À Punt NTC ha conegut hui les dues cares.

Consuelo, de 80 anys, ha contat la seua experiència de faena al mas familiar, on "sembraven el blat, cavaven les vores dels bancals, segaven...". Una vida sacrificada, ha expressat, perquè després de casar-se va dedicar-se a la cura dels fills i, anys més tard, a la dels familiars. Unes responsabilitats imposades que li van impedir desenvolupar la seua passió: cantar jotes.

A Culla, a l'Alt Maestrat, es troba l'estudi de Tània, una jove de 28 anys que després d'haver viscut a Alemanya va decidir tornar a les arrels per a desenvolupar la seua professió artística. "Va ser un compromís personal perquè veia que mitjançant l'art podia canviar les coses, tornar a unir la gent, podia contribuir a fer activitats amb la gent i evitar el despoblament...", ha dit a À Punt NTC.

També et pot interessar

stats