Investigadores, gerents de granges i propietàries de cultius ajuden a visibilitzar el paper de la dona en el món rural

En la reunió a València del V Fòrum Nacional de Dones Agroprofessionals, la consellera d'Agricultura ha destacat que quasi la meitat de les subvencions de joves agricultors van destinades a dones

Image d'una dona que treballa al camp
Image d'una dona que treballa al camp / À Punt NTC
29 de juny 2021 - 18:43

Visibilitzar el lideratge de la dona en el món rural és l'objectiu del Fòrum Nacional de Dones Agroprofessionals que s'ha celebrat aquest aquest dimarts a València. A la trobada s'ha pogut escoltar dones investigadores, gerents de granges i propietàries de conreus entre altres perfils, que han compartit la seua història i el seu punt de vista amb les persones presents per a inspirar altres dones a treballar en un món tradicionalment masculinitzat.

Una de les convidades a donar veu a les dones ha sigut Sierra Bacarizo, una professional que encapçala un equip d'investigació sobre seguretat agroalimentària. Bacarizo ha explicat a À Punt una part de la faena que fa: "després de quatre anys i mig hem aconseguit traure al mercat el primer pebrot que incorpora molta resistència a malalties que l'agricultor valora". Com a valoració, Bacarizo ha comentat que si bé es cert que la dona està en el sector des de fa vint anys i ha guanyat presència "encara passa com en la resta de sectors, no està en càrrecs directius".

Elvira Chorques és una veterinària i ramadera que a Énguera porta una granja de 8.000 ovelles
Elvira Chorques és una veterinària i ramadera que a Énguera porta una granja de 8.000 ovelles / À Punt NTC

Una altra de les protagonistes destacades en el Fòrum ha sigut Elvira Chorques, una veterinària i ramadera, que a Énguera porta una granja de 8.000 ovelles. A més, és mare de tres fills. Elvira ha explicat als presents com compagina la faena amb la família i com la seua família està molt en contacte amb el camp.

Raquel Fuertes ha sigut una altra de les protagonistes del Fòrum Nacional de Dones Agroprofessionals. Ella és gerent de Sucro, editorial especialitzada en comunicació agroalimentària i l'empresa editora de Valencia Fruits. En la redacció, el 70% de la plantilla són dones i ha explicat que a l'hora de contractar es fixen en les qualitats de la persona i no en el gènere.

La consellera d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, per la seua part ha destacat les "moltes iniciatives de dones rurals" com ho demostren les xifres. "El 49% de les subvencions de joves agricultors van destinades a dones" ha dit Mollà. La consellera ha animat altres dones a fer empreniment en l'àmbit rural.

Giselle Falcón, directora del projecte Mujer Agro i directora de 7 Agromarketing, per la seua banda ha recordat a les persones presents que les dones rurals han de seguir formant-se i atrevir-se a formar part de consells d'administració.

També et pot interessar

stats