Rodalies de València suprimeix més de 20 trens en duplicar-se la mitjana de baixes laborals

La reducció de trajectes afecta 3.000 passatgers, que patiran retards per haver de viatjar en altres vehicles

Rodalies
Imatge d'arxiu de les aglomeracions causades per les cancel·lacions de Rodalies a València / Vicent Pons

El servei de Rodalies de València ha anunciat en el seu compte de Twitter la supressió de més d'una vintena de trens aquest divendres per l’augment de les baixes laborals, que han passat de 12 a 23, cosa que duplica la mitjana habitual per aquestes dades

Dels 272 trens programats, només està previst que en circulen uns 250. Això suposa un 9% menys i afecta al voltant de 3.000 viatgers, “que patiran retards per haver de viatjar en altres vehicles”, segons ha reconegut l’empresa.

L'entitat va informar la setmana passada que havia adaptat l'oferta de Rodalies del nucli de València fins al 9 de gener, de manera que la majoria de combois en hora punta circulen amb el doble de capacitat durant tot el període nadalenc. Segons l'operadora, el reforç s’ha establit en l’horari amb més demanda i reajusta temporalment el servei d'algunes circulacions amb menor trànsit de viatgers.

Pel que fa a la incorporació de nous maquinistes, Renfe ha tornat a assegurar que depén del procés de formació i homologació. S’espera “arribar a una plantilla de 5.720 conductors per a normalitzar la situació de les puntuals supressions per complet els pròxims mesos”. La companyia ha explicat que les cancel·lacions són circumstancials perquè conviuen amb les jubilacions de maquinistes.

També et pot interessar

stats