Renfe redueix un 10% el servei de Rodalies de València i dobla els trens en hores punta per Nadal

L'operador assegura que, amb aquesta reprogramació, es garanteix la circulació del 90% del servei habitual i recorda que la demanda està un 30% més baixa que abans de la pandèmia

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies de Renfe
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies de Renfe / À Punt NTC

Menys trens al llarg del dia per Nadal, però més durant les hores punta. Renfe adapta l'oferta de trens de Rodalies de València del 9 de desembre al 9 de gener. En aquest període oferirà diàriament 272 trens de Rodalies (davant dels 308 habituals), segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. La majoria dels trens en hora punta circularan amb el doble de capacitat durant tot el període nadalenc. L'operadora reforça els trens en aquells horaris en els quals s'estableix una major demanda i reajusta temporalment el servei d'algunes circulacions en hora vall amb menor trànsit de viatgers.

Durant les pròximes setmanes la xifra de viatgers baixa per les vacances dels estudiants universitaris i també per la reducció de la xifra de desplaçaments als centres de treball, segons ha recordat Renfe. Amb aquesta reprogramació es garanteix la circulació del 90% del servei habitual que atén amb marge suficient una demanda que està en el 70% de l'existent abans de la pandèmia.

D'altra banda, l'operador ha assegurat que continua amb la incorporació de nous maquinistes en el nucli de València i el seu procés de formació i homologació. La companyia espera incorporar tots aquests maquinistes al servei i normalitzar la situació de les puntuals supressions per complet en els pròxims mesos.

Les incorporacions previstes permetran a Renfe aconseguir una plantilla de 5.720 maquinistes, la xifra més alta des que es va aprovar el pla d'ocupació en 2016, i que desapareguen aquestes supressions aleatòries que es produeixen en els serveis de Rodalies.

També et pot interessar

stats