Robles garanteix que l'UME romandrà a València "el temps que siga necessari"

S’ha desplegat un total de 87 efectius i 38 mitjans, i un equip de drons efectua vols a l’exterior de l’edifici calcinat buscant possibles víctimes 

Margarita Robles, ministra de Defensa en funcions, atén atén als mitjans de comunicació
La ministra de Defensa, Margarita Robles, en una foto d'arxiu / Francisco J. Olmo (Europa Press)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha garantit aquest divendres que la Unitat Militar d'Emergències (UME) romandrà desplegada a València per a fer front a l'incendi que ha calcinat un edifici al barri de Campanar "el temps que siga necessari" alhora que n'ha elogiat els efectius.

En total, 87 efectius treballen en l'incendi, amb 38 mitjans diferents, i s’ha mobilitzat tot el material antiincendis, així com motobombes i un dispositiu sanitari, segons indiquen fonts de Defensa. L'equip de drons RPAS està efectuant vols a l'exterior de l'edifici buscant possibles víctimes. 

Robles, que s'ha declarat “consternada” per l'incendi que de moment ha deixat quatre morts i quinze de desapareguts, ha assenyalat que l'UME ha mobilitzat els seus equips "més pesats i de precisió" per a reforçar la tasca dels bombers.

"S'ha enviat un material molt específic, molt pesat, sobretot per a l'entrada a l'edifici i per a veure el que hi ha a l'interior i poder detectar si hi ha persones a dins", ha indicat la titular de Defensa, que ha posat l'accent en el fet que preocupa l'estabilització de l'edifici, que podria ensorrar-se pels danys causats per l'incendi. Robles ha subratllat que l'UME s'hi quedarà "el temps que faça falta, el que siga necessari".

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Comunitat Valenciana va sol·licitar aquest dijous al govern espanyol la intervenció de l’UME, que ha desplaçat el Tercer Batalló d'Intervenció d'Emergències (BIEM III), situat a la base militar Jaume I de Bétera (Camp de Túria). El Ministeri de Defensa també ha mobilitzat personal de l'UME de Madrid, que s’ha desplaçat des de la base del municipi de Torrejón de Ardoz.

També et pot interessar

stats