Roberta Metsola anima a denunciar els discursos d'odi contra el col·lectiu LGTBI+
La presidenta del Parlament Europeu ha reconegut en el Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia que la UE va mirar "cap a un altre costat" durant molts anys
La presidenta del Parlament Europeu (PE), Roberta Metsola, ha animat aquest dimarts a denunciar els discursos d'odi per motiu d'orientació sexual i ha reconegut que la Unió Europea va mirar “cap a un altre costat” durant anys a l'hora de combatre'ls.
Segons ha admés en una xarrada organitzada en directe en les xarxes socials amb motiu del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, aquests comportaments "van ser inacceptables" i ha afirmat que en el passat es va permetre que es digueren "massa coses", encara que l'actitud del PE ha canviat a favor de la defensa dels col·lectius més atacats.
"Crec que com a Parlament Europeu no sols hem de promoure, sinó també recordar que aquests drets existeixen, encoratjar que es denuncie l'assetjament, però també recordar que estaràs protegit si passa alguna cosa. No sempre és obvi que aquest és el cas", ha assegurat Metsola.
A més, la presidenta ha anunciat que des d'enguany els edificis de les institucions europees de tot el món es vestirien amb una bandera de l'arc de Sant Martí, sense haver de donar ordes específiques cada any.
Un dels presidents de l'Intergrup LGBTI del PE, Marc Angel, ha apuntat, sense deixar de reconéixer que hi ha aspectes negatius, que enguany hi ha motius per a celebrar, i ha remarcat que durant la legislatura actual, l'Eurocambra ha aprovat 91 resolucions en les quals es tenien en compte les reclamacions de la comunitat LGTBI.
Entre els aspectes negatius, el moderador va posar sobre la taula un informe de l'Agència dels Drets Fonamentals de la UE que assenyalava que els delictes relacionats amb la discriminació per orientació sexual s'havien incrementat des del 37% registrat el 2012 fins a un 43% el 2019.
“Veiem campanyes molt agressives de manera sistemàtica cap a la comunitat LGTBI. I he d'esmentar Polònia i Hongria com els dos pitjors exemples, però hi ha problemes en tots els països de la UE”, ha argumentat Terry Reintke, una altra de les presidentes de l'Intergrup LGTBI.
L'eurodiputada ha assenyalat la part positiva de les dades i ha assegurat que alguns d'aquests problemes sempre havien existit, però que és ara quan la gent comença a parlar-ne i a denunciar-los.
Crec que per això és important mantindre's ferm contra qualsevol mena de queerfòbia i al mateix temps subratllar aquests problemes. Perquè només quan ens n'ocupem podem elevar la preocupació sobre aquests fets i canviar la societat a millor”, ha assegurat.