La Rey Juan Carlos recorrerà contra l’arxivament parcial del cas Màster

La universitat no comparteix els criteris establits pel Suprem en aquesta resolució.

La Rey Juan Carlos recorrerà contra l’arxivament parcial del cas Màster
La Rey Juan Carlos recorrerà contra l’arxivament parcial del cas Màster

La Universitat Rey Juan Carlos de Madrid recorrerà contra el sobreseïment provisional de l'acte que acorda l'arxivament parcial del cas Màster per a 19 investigats pels delictes de prevaricació i suborn.

La universitat ha explicat que aquesta decisió es deu al fet que no comparteix "els criteris establits en aquesta resolució relatius a la interpretació que s'efectua de l'acte del Tribunal Suprem de 28 de setembre de 2018 que ha donat lloc a l'arxivament d'una part substancial de la causa".

No obstant això, la Rey Juan Carlos ha mostrat el màxim respecte a les decisions judicials, si bé es mostra disconforme amb els arguments esgrimits per la instructora en la resolució.

En l'acte, emés l'1 d'octubre, la jutgessa destacava que tant l'informe de la Fiscalia del Tribunal Suprem com el mateix acte d'aquest alt tribunal de no obrir causa pels estudis del president del PP, Pablo Casado, són "determinants per a la resta de les decisions que han d'adoptar-se en aquest procediment".

Per això, es basava en aquests dictàmens per a procedir a arxivar la causa pel que fa a tots dos delictes. Per a Rodríguez Medel, acreditar indiciàriament l'existència d'activitat acadèmica era una part substancial en relació amb la responsabilitat penal d'uns i d'altres i era el "punt neuràlgic" de la instrucció.

També et pot interessar

stats