Els resultats dels primers exàmens posa els opositors de Secundària en peu de guerra

Denuncien els elevats percentatges de suspesos i estan disposats a dur l’assumpte a la justícia

Queixes dels opositors pel format i les notes de la prova

Els opositors de Secundària estan en peu de guerra. No estan d’acord amb les qualificacions que molts tribunals han donat a la primera prova del procés, fins i tot es mostren disposats a arribar als tribunals. Sindicats com l’STEPV assenyalen que, sols fent una ullada a les notes de les grans especialitats, “ha sigut un any terrible quants als resultats”. 

“El percentatge de gent suspesa és molt elevat, més que en altres anys”, denunciava el coordinador d'acció sindical de l'STEPV, Marc Candela. Per aquesta raó, molts examinands han acudit aquest dilluns a sol·licitar una revisió de la primera prova les notes de la qual es van publicar divendres passat, unes hores més tard del que es preveia inicialment

Marta, una de les opositores que ha promogut a través d’internet el moviment per a denunciar la situació que pateixen els aspirants, es preguntava com és possible que hi haja hagut tanta diferència entre les qualificacions que han donat tribunals diferents. Unes qualificacions que, al seu parer, presenten massa suspensos. 

Per això, animava els companys disconformes amb la nota a demanar la revisió dels examens i a reclamar un sistema d'oposició just. En la mateixa línia es pronunciava una altra companya que aspirava a una plaça com a docent de Música. A banda de discrepar de la qualificació de la prova, denunciava que el seu tribunal havia obligat a escriure el nom i cognom en l’examen, un fet que permet identificar els candidats i trencar l’objectivitat del corrector. 

"No m'han volgut ensenyar l'examen"

Sandra, és una altra de les opositores que aquest dilluns havia acudit a l’IES Jordi Joan d’Alacant, “un dels tribunals amb més suspensos”, com denunciava. En eixir afirmava que no li havien deixat veure l'examen i li argumentaven que s’havia corregit en funció dels criteris d’avaluació consensuats dues setmanes abans de la realització de la prova. La instaven a esperar-se al resultat final de la prova aquest dimarts. “No m'han volgut ensenyar la prova ni ens han donat més explicacions”, denunciava aquesta aspirant. 

Un altre dels candidats que optava a aconseguir una plaça de l’especialitat d’Història, assenyalava quan acudia a revisar l'examen, que dels 50 aspirants que avaluava el tribunal, només han aprovat el primer examen quatre. Lamentava que s’hagueren celebrat enguany els exàmens d’oposició, sense tindre en compte les circumstàncies de la pandèmia. 

En internet s’ha organitzat un moviment, Opositors en peu de guerra, per a reclamar un procés just. Molts dels afectats feien virals les seues reclamacions en internet amb l’etiqueta #quierovermiexamen. 

Per al sindicat STEPV, a falta de fer un estudi detallat de les notes de la primera fase de l’oposició, no s’han celebrat en les millors condicions perquè ha sigut “un any complicat” perquè molts dels interins s’han preparat les proves mentre estaven treballant fent classes, donades les circumstàncies especials derivades de la pandèmia. 

“No té molt de sentit oferir milers de places perquè després moltíssimes es queden desertes”, indicava Candela. I ho atribuïa a les condicions del curs, que han impedit que molts aspirants pogueren preparar-se les proves en condicions.

També et pot interessar

stats