Marc Candela (STEPV): "Educació ha sigut incapaç de complir el seu propi calendari d'oposicions"

El representat sindical ha indicat que s'ha posposat la publicació de les notes a partir del 25 i no des del 18 per una sobrecàrrega de treball dels tribunals

Marc Candela, coordinador d'acció sindical de l'STEPV / À Punt NTC

A la situació de tensió i nervis que viuen des de fa mesos els opositors al cos de professorat de l'ensenyament s'ha sumat un altre factor en les últimes hores. La decisió de la Conselleria d'Educació de retardar la publicació de les notes obtingudes en la primera prova ha provocat el malestar d'aquest col·lectiu. El coordinador d'acció sindical de l'STEPV, Marc Candela, ha denunciat que la "Conselleria d'Educació ha estat canviant contínuament un calendari que ha sigut incapaç de complir".

Candela ha explicat que l'STEPV ja va avisar al novembre que enguany, amb un curs complicat per la pandèmia, "no era l'any per a fer oposicions i sobrecarregar de feina, no ens han fet cas i ara el professorat paga les conseqüències". Així, ha recordat que primer van dir que les oposicions començarien el 15 de maig i es van retardar al 22 de maig per una errada en la publicació de la convocatòria i "a partir d'ací hi ha hagut una successió de canvis i eixe és el motiu del cabreig dels aspirants".

El representat sindical ha indicat que la Conselleria ha posposat la publicació de les notes a partir del 25 de juny i no des d'aquest dissabte dia 18 i que això passa perquè el professorat té sobrecàrrega de treballat ja que les oposicions s'han convocat coincidint amb el final de les classes. Els tribunals s'han queixat de les dures condicions en què estaven treballant: "Donar classe i al mateix temps corregir exàmens fa que les jornades laborals del tribunal siguen de tot el dia, des de les 8 del matí a les 9 de la nit, i ha arribat un moment en què han esclatat els tribunals i han dit que ja està bé". Segons ha afegit, s'han queixat a la conselleria i han dit que no poden garantir que les notes estiguen en el termini del 18 de juny i per això el retard. "Aquesta sobrecàrrega ha provocat el canvi de data, que ha creat nerviosisme als aspirants a l'oposició". De totes maneres, Candela ha assenyalat que en principi "no hi ha cap problema per complir el calendari" i fer la segona prova i la presentació de mèrits abans que acabe juliol.

Una de les queixes dels aspirats, ha reconegut Candela, és que no poden preparar-se en condicions perquè han de conjugar la preparació de les oposicions amb el tram final del curs. El coordinador d'acció sindical de l'STEPV ha incidit que el professorat interí "porta sobrecarrega" i a més al mateix temps estan les PAU i les proves de certificació de les EOI [escoles oficials d'idiomes] en què també participa professorat de secundària que estava opositant, i "els tres procediments alhora fa que el professor esclate".

Vaga per a la consolidació del personal temporal i interí el dia 18

D'altra banda, Candela ha recordat que aquest divendres hi ha una vaga convocada a les administracions públiques per la consolidació del personal temporal i interí i que es done solucions a la situació de frau de llei en què està el professorat, que ha reconegut el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. I aquesta solució, afirma, no passa per convocar oposicions massives, que no avalen les sentències europees, sinó per altres vies que garantisquen la consolidació d'aquest personal i no suposen l'exclusió de ningú dels llocs de treball.

També et pot interessar

stats