Comencen les oposicions docents, amb 22.912 aspirants

La part A de la primera prova es realitza aquest dissabte i la part B, el pròxim 29 de maig. La normalitat és la nota predominant de la jornada. Els 474 tribunals de les 67 especialitats convocades s’han constituït sense cap incidència

Opositores docents realitzant la prova a Alacant
Opositores docents realitzant la prova a l'IES Victoria Kent d'Elx / À Punt | Laura López

Les oposicions docents han començat aquest dissabte a tot el territori valencià, amb 22.912 persones que aspiren a ocupar una plaça en 67 especialitats. Una data que es va haver de rectificar per part de la Conselleria d'Educació després d'advertir una errada en el DOGV, on es fixaven els dies de les proves per al 15 i 22 de maig. Una jornada on la normalitat és la nota predominant.

Els 474 tribunals de les 67 especialitats convocades s’han constituït sense cap incidència destacable i la primera prova s’està desenvolupant amb total normalitat i seguint els protocols dissenyats per a garantir la seguretat en la prevenció de la Covid-19. 

El control d’accessos s’han fet sense aglomeracions i mantenint les distàncies de seguretat i a hores d’ara no hi ha constància que en cap aspirant s'haja registrat una temperatura superior a 37,5°C en l’accés a les proves. Les dades dels aspirants presentats es coneixeran a partir del dilluns.

La part A es realitza aquest dissabte

Les persones aspirants realitzen aquest dissabte la part A de la primera prova, en la qual hauran de desenvolupar per escrit un tema escollit per elles mateixes dels que traga a l'atzar el tribunal de manera proporcional al nombre de temes del temari de cada especialitat. La part B, que es durà a terme el dissabte 29 de maig, serà una prova pràctica que permetrà comprovar la formació científica i el domini de les habilitats tècniques corresponents a l'especialitat a la qual s'opta.

En la convocatòria es trauen a concurs un total de 3.542 places de lliure accés, de les quals 249 estan reservades per a aspirants amb diversitat funcional.

La següent fase de les oposicions docents serà el 28 de juny, amb la defensa davant dels tribunals examinadors de la programació didàctica o la guia docent presentada. Una vegada finalitzada la fase d'oposició tindrà lloc la fase del concurs de mèrits.

Per altra part, amb l'objectiu de garantir les mesures de seguretat davant la Covid-19, s'han designat fins a 474 tribunals examinadors, 126 més que a les oposicions de 2019, en què es convocaren un nombre semblant de places.

Unes places en les quals la gran majoria, 2.771, corresponen al cos de professorat d'Ensenyament Secundari en trenta especialitats diferents. Només cinc d'aquestes concentren més de la meitat de les places (el 54,3%). Són, per aquest ordre: Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (229 places).

Opositors docents esperant a realitzar la prova a l'Escola Oficial d'Idiomes València-Benicalap
Opositors docents esperant a realitzar la prova a l'Escola Oficial d'Idiomes València-Benicalap / À Punt | Shaila Lluch
L'IES La Plana acull les proves docents a Castelló
L'IES La Plana acull les proves docents a Castelló / À Punt | Teresa Violeta
A Elx les proves es fan en l'IES Victoria Kent
A Elx les proves es fan en l'IES Victoria Kent / À Punt | Laura López

També et pot interessar

stats