Vora 25.000 persones s'incriuen a les oposicions docents del 15 de maig

La gran majoria de places oferides corresponen al cos de professorat d'ensenyament secundari.

Ja hi ha data per a les oposicions de secundària: 15 de maig de 2021
Ja hi ha data per a les oposicions de secundària: 15 de maig de 2021 / À Punt NTC

Un total de 24.723 persones s'han inscrit per a les oposicions docents a la Comunitat Valenciana, en les quals s'ofereixen pel torn lliure 3.542 places de secundària i altres cossos, que s'iniciaran el 15 de maig. En les oposicions hi haurà 464 tribunals examinadors (264 a València, 149 a Alacant i 51 a Castelló) de 67 especialitats. Del total d'inscrits, hi ha 420 persones que opten a les 249 places reservades a aspirants amb diversitat funcional.

El període d'incripcions per a les oposicions docents es va obrir el mes de novembre. La Conselleria d'Educació ha publicat aquest dijous el calendari de les oposicions docents, que es desenvoluparan al llarg de mes i mig, i per a les quals la llista definitiva de persones admeses i excloses es publicarà a partir del 19 d'abril.

La gran majoria de places oferides -2.771-, corresponen al cos de professorat d'ensenyament secundari. Dins d'aquest cos es convoquen oposicions a 30 especialitat , però només cinc concentren més de la meitat de les places (el 54,3%). Són Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (229 places).

La fase d'oposició començarà el dissabte 15 de maig amb la part A de la primera prova, que consisteix a desenvolupar per escrit un tema triat per l'aspirant dels que serveix a l'atzar el tribunal del temari de cada especialitat. L'examen de la part B de la primera prova tindrà lloc el dissabte 22 de maig, i consisteix en una prova pràctica per comprovar que es té una formació científica i un domini de les habilitats tècniques corresponents a l'especialitat a què s'opta. Les notes provisionals de les dues parts es publicaran el 18 de juny i, superat el període d'al·legacions, les definitives seran el 26 de juny.

La segona prova inclou la presentació i defensa d'una programació didàctica o d'una guia docent. S'han de presentar telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat, fins a l'1 de juny, i el 28 de juny s'iniciarà la defensa davant dels tribunals examinadors. Acabada la fase d'oposició, tindrà lloc la fase del concurs de mèrits, que està previst que finalitze el dilluns 26 de juliol, amb la publicació de la llista d'aspirants seleccionats.

També et pot interessar

stats