Publicada l'oferta de les oposicions docents de 2020, ajornades al 15 de maig de 2021

L'STEPV ha convocat una vaga per al 10 de desembre per considerar la convocatòria una "decisió unilateral" d'Educació.

Persones aspirants durant un examen d'oposició
Persones aspirants durant un examen d'oposició / Europa Press (Arxiu)

Ja està obert el període d'inscripció a les proves de les oposicions ajornades per la Covid-19, que s'iniciaran el 15 de maig, el dissabte següent a l'alçament de l'estat d'alarma, previst per al 9 de maig.

En principi la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport havia proposat dur a terme les proves, que van ajornar pels efectes de la pandèmia, el març de 2021, però això va ser abans que el govern espanyol anunciara la d'alteració d'un nou estat d'alarma fins al 9 de maig.

Després d'aquest anunci, una vegada escoltats els sindicats docents, la Conselleria va informar en la Mesa Sectorial de la data per a les oposicions i també que el desenvolupament de les proves serà al llarg de més de dos mesos, per si l'evolució de la Covid-19 requerira alguna readaptació del calendari o reprogramar els exàmens, ja que "l'objectiu és poder assegurar la celebració d'aquesta convocatòria d'oposicions que tanta gent espera", segons la directora general de Personal Docent, Lina Herranz.

En la convocatòria, que es reprén per a 2021, es tornen a traure a concurs oposició 3.575 places de lliure accés. D'aquestes places, 2.771 corresponen a 30 especialitats del cos de professorat d'Ensenyament Secundari. Dins d'aquest cos es convoquen oposicions a 30 especialitats, però només cinc concentren més de la meitat de les places (el 54,3%). Són, per aquest orde: Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (230 places).

El procés d'inscripció serà cent per cent telemàtic i es podrà fer a través del web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, fins al 16 de desembre.

Aspirants en quarantena podran fer les proves un altre dia

Educació inclourà la impossibilitat d'assistir a l'examen per estar en quarantena o no poder accedir al recinte on es fa per haver-se detectat símptomes a una persona com a causes de força major en la convocatòria de les oposicions. Així, les persones que es troben en aquestes dues situacions podran fer l'examen un altre dia.

A més, la Conselleria s'ha compromés a augmentar el nombre de tribunals avaluadors, per la qual cosa cada tribunal avaluarà menys aspirants, així com a augmentar el nombre de seus per a les proves per tal de facilitar el manteniment de la distància de seguretat.

L'STEPV convoca una vaga per al 10 de desembre

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha convocat una vaga per al dijous 10 de desembre com a resposta a l'anunci de la Conselleria. A la vaga està cridat el professorat dels cossos de secundària, FP, ensenyaments artístics i EOI, que són els afectats per les oposicions.

Segons ha denunciat el sindicat en un comunicat, la decisió d'anar a la vaga l'ha presa el Consell Nacional, i és deu al fet que és una "decisió unilateral que altera greument l'organització del curs i introdueix un element més d'estrés en el sistema educatiu valencià". "La Conselleria d'Educació trenca el consens i introdueix una decisió inexplicable en temps de pandèmia en la línia contrària. I ho fa en l'ensenyament públic, que veurà alterada la seua organització i en el curs més complex de la història recent", afegeixen.

També et pot interessar

stats