Les oposicions docents començaran el 22 de maig amb 22.912 aspirants

En un principi s'havia marcat el 15 de maig per a l'inici de les proves però la correcció es publicarà als pròxims dies al DOGV

Persones opositant ,en una imatge d'arxiu
Persones opositant ,en una imatge d'arxiu

Les oposicions docents començaran finalment el 22 de maig i no el dia 15 com s'havia anunciat inicialment. La Conselleria d'Educació ha explicat aquest dimecres que 22.912 persones aspiren a ocupar una plaça en 67 especialitats. La primera prova de l’oposició serà el dia 22 de maig i la segona el 29 maig i no el 15 i el 22 de maig com s'ha publicat. La correcció d'errades pertinent es publicarà al DOGV els pròxims dies. En la convocatòria es trauen a concurs oposició 3.542 places de lliure accés, de les quals 249 estan reservades per a aspirants amb diversitat funcional. A aquestes últimes opten 420 persones del total de 24.723 inscrits i inscrites.

Educació ha detallat també que a les comarques d’Alacant les llistes definitives d’aspirants inclouen 7.057 persones, a les de Castelló 2.374 i a les de València 13.481. Així mateix, ha explicat que la part A de la primera prova consisteix en el desenvolupament, per escrit, d’un tema triat per l’aspirant dels que traga a l’atzar el tribunal de manera proporcional al nombre de temes del temari de cada especialitat. I la part B de l'examen de la primera prova tindrà lloc el dissabte 29 de maig. En aquest cas es tracta d’una prova pràctica que permetrà comprovar que es té una formació científica i un domini de les habilitats tècniques corresponents a l’especialitat a la qual s’opta.

La resta del calendari previst continua igual. A partir del 28 de juny s’iniciarà la defensa davant dels tribunals examinadors de la programació didàctica o la guia docent presentada, que inclou també la preparació i exposició oral d’una unitat didàctica o un bloc temàtic. Després de la finalització de la fase d’oposició tindrà lloc la fase del concurs de mèrits.

Les mesures de seguretat davant la Covid-19 canvien la forma de fer les oposicions, per a les quals s'han designat fins a 474 tribunals examinadors, 126 més que a les oposicions de 2019, en què es convocaren un nombre semblant de places. La gran majoria de places oferides, 2.771, corresponen al cos de professorat d’Ensenyament Secundari en 30 especialitats diferents. Només cinc d’aquestes concentren més de la meitat de les places (el 54,3 %). Són, per aquest ordre: Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (229 places).

També et pot interessar

stats