Les restes de l'edifici esfondrat a Peníscola segueixen allí un mes després

Les investigacions de l’assolament plantegen diverses hipòtesis, com el corriment de terres, la pluja i la mala construcció

Les restes de l'edifici esfondrat a Peníscola segueixen allí un mes després / À Punt NTC

Aquest dissabte s'ha complit un mes des de l'enderrocament sobtat d'un bloc de pisos a Peníscola (Baix Maestrat) que es va saldar amb dos morts (un menor i una dona) i un ferit que havia quedat atrapat entre les runes.

Un mes després, les restes de l'edifici encara continuen al mateix lloc, ja que les pluges de les últimes setmanes i l'endarreriment en l'emissió d'una orde judicial no han permés començar abans amb les tasques de desenrunament, segons ha explicat Ricardo Rubio, director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

Alejandro Aguilar, secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, ha explicat que de les 17 famílies que van perdre el pis, tres tenien en l'edifici la llar permanent, raó per la qual el consistori els ha assignat un nou habitatge.

De moment, continuen en marxa els treballs d'investigació per a determinar les causes de l'assolament. Es plantegen diverses hipòtesis: el corriment de terres, la pluja i la mala construcció.

També et pot interessar

stats