Residents ucraïnesos a la Comunitat Valenciana mostren el seu rebuig a l’atac rus

Molts ucraïnesos s’han concentrat per a compartir preocupacions i desconcert davant d'aquesta situació

Els ciutadans ucraïnesos a València han mostrat el seu suport al seu pais d'origen amb una manifestació / À Punt NTC

La nombrosa colònia ucraïnesa del nostre territori, més de 20.000 persones, viu aquest dijous apegada als mòbils. Reben informació dels familiars que narren amb angoixa la incertesa per l’atac rus. A la plaça de la Mare de Déu de València s’han succeït tímides concentracions i vigílies on compartir el desconcert. Les seues veus contra la guerra han omplit els carrers, on pesava molt en l'ambient la impotència i la tristor.

“La meua família estava fent les maletes, però no per a fugir del país, sinó per amagar-se a un refugi”, ha explicat Ángela, una de les ciutadanes ucraïneses reunides.

Al consolat rus a València, la paraula més escoltada era “pau”. L’efecte dòmino també fa tremolar els ciutadans amb familiars, vida i amics als altres territoris pròxims, com Lituània.

Alacant també s’ha convertit en un punt de trobada entre la població russa i la ucraïnesa, on conviuen en harmonia. Vasyl Yemets, sacerdot de l’església ucraïnesa de la ciutat, ha explicat que el seu temor és que es trenque la bona connexió entre les dues comunitats.

La preocupació és evident, mentre segueixen l’evolució dels atacs. Les vigílies d’aquestes persones no han fet més que començar.

També et pot interessar

stats