Les residències valencianes sumen 17 setmanes sense defuncions per coronavirus

Només el 0,22% dels contagis diagnosticats en les últimes quatre setmanes s'han registrat en aquests centres

visites residències  200221
Familiars visiten una usuària d'una residencia valenciana, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les residències de persones majors o dependents de la Comunitat Valenciana encadenen una setmana més sense defuncions, de manera que no han registrat cap decés des de fa 17 setmanes, segons la patronal d’aquests centres.

L'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte), basant-se en dades de l'Imserso, afirma que del 19 al 25 de juliol hi ha hagut 56 positius en residències, dels quals 50 es registraven en centres de persones majors. Durant aquest temps tampoc cap resident ha perdut la vida per la Covid.

Dels 51.346 casos positius detectats a la Comunitat Valenciana en les últimes quatre setmanes, només 114 s’han localitzat en residències de persones amb diversitat funcional o de persones majors, el que representa un 0,22% del total, segons ha precisat Aerte.

"Encara que la situació en els centres continua sent estable i la vacunació està demostrant la seua eficàcia, Aerte continua insistint en la necessitat de dur a terme proves PCR en les noves incorporacions i a la tornada de vacances del personal dels centres residencials i de dia, així com en els nous ingressos de persones usuàries o quan tornen d'una estada hospitalària, tal com estan fent altres comunitats autònomes", ha manifestat la patronal de residències.

També et pot interessar

stats