Les residències privades de la Comunitat Valenciana demanen tornar a fer proves PCR a residents i personal laboral

Argumenten que la incidència acumulada torna a superar els 500 punts i que ja se seguia aquest protocol en plena pandèmia

Contagis a les residències, demanen fer PCR

La patronal de les residències privades de majors, Associació Empresarial de Residències de la Comunitat Valenciana (Aerte), ha demanat a la Conselleria de Sanitat Universal que recupere les proves PCR periòdiques als centres de majors, tant a residents com al personal laboral. Unes proves que volen evitar nous contagis amb la incorporació de nou personal o la tornada de vacances dels treballadors.

Explica el president, José María Toro, que totes les persones que s’hi incorporen per primera vegada o que tornen de vacances podrien haver tingut contactes de risc. Per tant, caldria fer-los la prova per descartar completament qualsevol possibilitat de contagi.

Pel que fa a les persones residents, caldria fer-los la PCR quan ingressen per primera vegada al centre de majors i també quan tornen d’haver estat ingressades en un hospital. 

Ara que s’han superat els 500 casos d'incidència acumulada al País Valencià, en Aerte consideren que caldria recuperar aquest protocol de les proves PCR com es feia en plena pandèmia mesos arrere. Fins i tot, demanen que s'eviten les eixides de residents en celebracions familiars, perquè són un focus de contagi.

També et pot interessar

stats