Quatre mesos sense defuncions a les residències de majors de la Comunitat Valenciana

Segons la coordinadora de la secció civil de la Fiscalia de València, la campanya de vacunació ha sigut clau per a garantir la salut dels residents

Batiste Martí, de 81 años, va ser la primera persona en rebre la vacuna contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana
Batiste Martí, de 81 años, va ser la primera persona que va rebre la vacuna contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana / Rober Solsona (Europa Press)

L'augment de població valenciana amb la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19, que a hores d'ara se situa en més del 56%, ha donat una treva a les residències de persones majors, un dels col·lectius més afectats en aquesta crisi sanitària en les respectives onades de contagis.

Així ho assegura la degana de la secció Civil i de protecció de persones amb discapacitat de la Fiscalia de València, Ana Lanuza, que afirma que aquests centres han passat de 60 morts diaries a no tindre cap mort en quatre mesos. Tot i que sí que es continuen registrant alguns contagis o brots controlats, les conseqüències de la malaltia no són greus, ja que tots els residents estan vacunats. 

Lanuza, no obstant això, no és partidària de permetre encara el contacte físic entre residents i familiars. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va rebutjar les mesures cautelars sol·licitades que havia sol·licitat l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana demanant el contacte físic als centres residencials.

També et pot interessar

stats