El TSJCV rebutja les mesures sol·licitades per Aerte per a permetre el contacte físic en residències

L’alt tribunal entén que l'interés general de salut pública preval sobre els arguments que aporta l’associació

Els usuaris de les residències ixen al carrer després d’un any de tancament
Els usuaris de les residències ixen al carrer després d’un any de tancament / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha notificat a l'Associació Empresarial de Residències i Serveis d'Atenció a la Dependència de la Comunitat Valenciana (Aerte) que desestima les mesures cautelars que havia sol·licitat per a "permetre el contacte físic segur als centres residencials".

En l'acta, segons explica Aerte, l'alt tribunal entén que l'interés general de salut pública preval sobre els arguments aportats per l'associació, que defensaven la necessitat de recuperar el contacte físic per a protegir la salut emocional i psíquica de les persones ateses.

A més, indica que no s'ha de prendre com a referència la situació epidemiològica del moment en què es va presentar el recurs, el 21 de juny, sinó l'existent en la data de publicació de la resolució, el 8 d'abril de 2021.

També s'han desestimat les mesures cautelars referides a la consideració de centre vacunat a aquells que superaren el 95% de la pauta completa, pels inconvenients que causava en l'atenció, i la que demanava anul·lar la reserva del 5% de les places per a aïllament en centres i que afecta unes 1.400 places.

Després de conéixer la decisió, el president de Aerte, José María Toro, ha manifestat que l'associació "ha fet tot el que era a la seua mà”, com acudir als tribunals, perquè els familiars i les persones usuàries “pogueren tocar-se de manera segura". "Creiem que la situació actual dels centres residencials ho permet, malgrat l'increment dels casos en el conjunt de la societat”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats