Es reprén el macrojuí contra Villarejo amb els informes finals

L’acusat estarà present al juí després de l’accident cerebrovascular que va patir al juny i que va obligar a suspendre les últimes sessions

L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo compareix en la comissió parlamentària
L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo en una imatge d'arxiu / Chema Moya (Efe)

El macrojuí contra José Villarejo es reprén aquest dilluns. Entra en la recta final amb l'exposició dels informes de les parts, una vegada que la defensa de l'excomissari de la Policia Nacional, que sí que assistirà a la vista després de patir un accident cerebrovascular, eleve a definitives les seues conclusions.

La vista oral es va tancar al juliol pendent de l'evolució de l'accident que va patir al juny Villarejo, que va obligar el tribunal a suspendre les últimes sessions i a ordenar un examen mèdic per a comprovar la salut de l'excomissari.

Precisament aquesta setmana Villarejo va confirmar que assistirà al juí, a pesar que "encara no pot llegir", té "marejos" i "sensació de perduda d'equilibri", tal com va declarar als mitjans després que el forense de l'Audiència Nacional l'avaluara.

En l'última sessió del judici, totes les defenses, excepte la de l'excomissari, van elevar a definitives les seues conclusions, reclamant en general l'absolució, a més d'apel·lar a les rebaixes de les penes anunciades per la Fiscalia per a tractar d'eludir possibles condemnes.

D'aquesta manera, la vista es reprén amb la defensa de Villarejo perquè puga procedir ja a emetre les seues conclusions, la qual cosa donarà pas als informes finals de les parts i, després d'això, al torn d'última paraula dels acusats.

Aquest procediment, pel qual Villarejo va passar en presó preventiva més de tres anys, engloba tres de la trentena de projectes que se li atribueixen: Iron, un presumpte espionatge d'un despatx d'advocats a un altre de la competència; Land, entorn de la disputa familiar entre les hereves de la urbanització de luxe La Finca; i Pintor, un altre espionatge que haurien encarregat uns empresaris, entre ells Juan Muñoz, marit d'Ana Rosa Quintana.

També et pot interessar

stats