Villarejo en eixir de la presó: "Les clavegueres no generen merda, la netegen"

Villarejo atén els mitjans de comunicació a la seua eixida  d'Estremera.
Villarejo atén els mitjans de comunicació a la seua eixida d'Estremera. / Víctor Lerena (Efe)

L'excomissari abandona Estremera on estava des de novembre de 2017 per complir el límit màxim de quatre anys de presó preventiva.

03 de març 2021 - 19:10

L'excomissari José Villarejo, pres des de novembre de 2017 amb motiu del cas Tàndem investigat per l'Audiència Nacional, ha eixit aquest dimecres, passades les 18:30 hores, de la presó madrilenya d'Estremera, amb l'advertiment que ara podrà parlar per a defensar-se. "Soc comissari de Policia i he tingut l'honor de treballar per al meu país, i dic això de sempre: les clavegueres no generen merda, la netegen", ha afegit.

"És l'única raó per la qual m'han tingut pres, perquè no parlara", ha manifestat Villarejo als periodistes en eixir de la presó amb un pegat en l'ull esquerre, a causa dels problemes mèdics que va patir fa unes setmanes, una boina i una màscara amb la bandera d'Espanya estampada.

El jutge Manuel García Castelló, a petició de la Fiscalia, ha acordat aquest dimecres la seua posada en llibertat davant de la impossibilitat de poder jutjar-lo abans de novembre, quan compleix el límit màxim de 4 anys des que es va decretar la seua presó preventiva després de la seua detenció en l'operació Tàndem. El magistrat, com el fiscal, adverteixen que encara hi ha risc de fugida, per aquest motiu li ha imposat estrictes mesures cautelars: compareixences diàries al jutjat més pròxim al seu domicili, prohibició d'eixida del territori nacional i retirada del passaport, "amb requeriment exprés de prohibició d'obtindre’n un nou", i l'obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili.

Villarejo ha deixat clar que no pensa fugir, sinó que declararà en la trentena de peces en les quals se l’investiga. Sense anar més lluny, demà, quan està citat a l'Audiència Nacional per dues d'elles i on pensa contar "coses molt interessants". "L'única cosa que vull és defensar-me", ha assegurat Villarejo, que ha tornat a atribuir a l'excap del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, la seua estada a la presó, un temps, ha dit en to irònic, "de meditació" per a "pensar sobre el bé i el mal".

Preguntat per la situació del rei emèrit, ha dit que li sembla "injust" tot el que li està passant, encara que no ha volgut "entrar en aqueix tema", i ha afirmat que ell continuarà confiant en la Jjstícia. "M'ho han robat tot, però no em poden robar que continue creient en la justícia perquè llavors la meua vida no hauria tingut sentit", ha resolt.

També et pot interessar