El jutge arxiva la causa contra Iberdrola Renovables pels encàrrecs a Villarejo

García Castellón considera que els delictes que la filial hauria comés en contractar l’excomissari ja han prescrit 

Imatge d'arxiu de la torre d'Iberdrola a Bilbao
Imatge d'arxiu de la torre d'Iberdrola a Bilbao / Shutterstock

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat el sobreseïment de la causa contra Iberdrola Renovables en el cas Tàndem en considerar que estan prescrits els delictes derivats de l'encàrrec efectuat per la companyia al comissari José Manuel Villarejo.

Aquests treballs consistien a investigar una societat suïssa amb la qual Iberdrola Renovables mantenia diferents conflictes empresarials per l'execució d'una sèrie de projectes a Romania.

En una resolució judicial coneguda aquest dimecres, el titular del jutjat central d'instrucció 6 analitza la prescripció de la responsabilitat penal de les persones jurídiques en relació amb el delicte de suborn investigat, i conclou que la pena màxima que podria correspondre a Iberdrola Renovables Energia seria de dos anys, per la qual cosa el termini de prescripció seria de cinc anys.

Per a l'instructor, la dada "inequívoca" que pot ajudar a concretar el dia en què ha de computar-se la prescripció és la data en la qual Villarejo va accedir a la jubilació voluntària, això és, el 22 de juny del 2016. A partir d'aquesta data, ja no podria imputar-se el delicte de suborn actiu, ja que l'investigat ja no tindria la consideració d'autoritat o funcionari públic delimitats en el Codi Penal, amb la qual cosa "no seria possible imputar el delicte de suborn".

Així, afig el magistrat, el termini per a començar a comptar seria el 22 de juny del 2016 i el final seria el 9 de juliol del 2021, data en què es dicta l'acte d'imputació d'Iberdrola Renovables. En conclusió, a la data de la imputació d'acord amb el que s'estableix en el Codi Penal, els fets ja estaven prescrits, en haver transcorregut l'esmentat termini dels cinc anys.

També et pot interessar

stats