El rei Felip i l'emèrit seuen junts per primera vegada des de l’exili a Abu Dhabi

Els monarques seuen en la mateixa fila de bancs de l’abadia de Westminster, al costat de les reines Letícia i Sofia, i representants d’altres cases reials

Els reis, i reis emèrits al funeral d'Isabel II
Els reis i reis emèrits, en el mateix banc de l'abadia de Westminster seguint el funeral d'Isabel II / Reuters

Han calgut dos anys i un funeral per a tornar a veure junts en públic el rei d’Espanya i son pare, el rei Joan Carles. La cerimònia religiosa per a acomiadar la reina Isabel II ha servit perquè el rei Felip i la reina Letícia, i el rei Joan Carles i la reina Sofia, segueren junts. Era la primera imatge de pare i fill junts des de l’agost del 2020 quan el rei emèrit es va exiliar a Abu Dhabi amb diverses causes obertes en la justícia.

Els reis, complint amb el protocol de la casa reial britànica, han segut en la segona fila de bancs de l’abadia de Westminster, en la zona reservada a diverses cases reials per a seguir l'ofici religiós del soterrament. El rei Felip estava en un dels extrems. Al seu costat, la reina Letícia, al costat de la qual estava Joan Carles I. Al costat del rei emèrit estava la reina Sofia. En la mateixa fila de bancs, seguint la reina emèrita d’Espanya, la reina Sònia de Noruega, seguda al costat del rei Harald.

A pesar que era la primera imatge pública dels quatre monarques espanyols, ells ja havien coincidit aquest diumenge de vesprada en la recepció que va oferir el rei Carles III a tots els dignataris desplaçats a Londres per a assistir al funeral de sa mare.

El rei Joan Carles va arribar a la recepció amb la reina Sofia —aquesta parella, també era la primera ocasió des de fa dos anys que se’ls veia junts—. El que fora monarca va arribar caminant amb dificultat, recolzat en un bastó i amb un ajudant.

Felip VI i la reina Letícia van arribar més tard a aquesta recepció, ja que prèviament havien acudit a la capella ardent d'Isabel II a Westminster Hall.

La trobada dels actuals reis i els emèrits va tindre lloc a l’interior del palau, sense càmeres, com ja va passar el 23 de maig, quan el rei Joan Carles va estar unes hores al palau de La Zarzuela, en el que va ser el seu primer viatge a Espanya. Aleshores, el monarca va aprofitar que venia a Espanya per a assistir a una regata en aigües gallegues i posteriorment visitar el seu fill a Madrid.

Tornaran a coincidir al llarg del dia?

Felip VI té previst acudir al castell de Windsor, on Carles III ha convidat les cases reials assistents a la cerimònia religiosa que precedirà el sepeli d'Isabel II.

La Casa del Rei ha precisat que els reis han acceptat aquesta invitació, encara que la reina Letícia podria no acudir finalment ja que té previst volar a Nova York per a participar en una sèrie de compromisos amb motiu de l'Assemblea General de l'ONU.

La reina Sofia també ha acceptat aquesta invitació al sepeli final d’Isabel II, per la qual cosa es desplaçarà a Windsor junt amb el rei Felip. En canvi, el rei Joan Carles "ha declinat la invitació", segons han precisat des de Zarzuela.

També et pot interessar

stats