La regeneració de les platges de València finalitzarà en octubre

El projecte continuarà al litoral de Dénia, on també s’utilitzarà la tècnica del drenatge

Així treuen les tones d'arena amb la tècnica del drenatge / À Punt NTC

Els treballs d’ampliació de les platges de València perquè puguen fer front a les futures DANA acaben en sis setmanes. Tècnics del Ministeri de Transició Ecològica supervisen les obres, amb un cost d’uns trenta milions d’euros, que es van iniciar a la platja de l'Arbre del Gos i continuaran per les del Saler, la Devesa i la Garrofera, el litoral comprés entre l'espigó de Pinedo i la gola del Puchol. 

Precisament aquesta zona costanera ha patit una gran regressió pels temporals i per la proximitat del port de València. L'actuació respon a una reclamació de dècades del veïnat de la zona i és una de les majors operacions mai fetes d'aquest tipus. S'espera que puga aguantar quatre o cinc dècades, segons Eugenio Jiménez, cap de servei de la demarcació de costes.

Es mouran tres milions de metres cúbics d'arena des del fons marí de Sueca i Cullera fins a finals d'octubre i per a fer-ho treballa la tercera draga més gran del món. L'obra va acompanyada d'altres actuacions per a garantir-ne el futur, segons ha explicat Pilar Bernabé, delegada del govern a la Comunitat Valenciana. "La regeneració dunar és imprescindible per a garantir que tinga més temps de durabilitat", ha afegit.

A finals d'octubre, una vegada acabada la regeneració, començarà una altra de semblant al litoral de Dénia.

També et pot interessar

stats