Comença la regeneració de les platges del sud de València

El projecte, finançat amb fons europeus, pretén recuperar l’amplària que tenia la costa en els anys seixanta

Obres de regeneració de la platja de l’Arbre del Gos, a València
Obres de regeneració de la platja de l’Arbre del Gos, a València / À Punt

La primera fase del pla de regeneració de les platges del sud de València ja està preparada perquè aquest dimecres comence el dragatge d’arena. La platja de l’Arbre del Gos serà la primera i després s’ompliran d'arena la resta de platges fins a la gola del Pujol. Aquest projecte, finançat amb fons europeus, pretén recuperar l’amplària que tenia la costa en els anys seixanta.

Durant les últimes setmanes, han acoblat uns tubs gegants d’un metre de diàmetre a la platja de l’Arbre del Gos per a formar una gran canonada d’un quilòmetre i mig que s’endinsa en la mar i que connecta amb la draga amb què s’extrauran tres milions de metres cúbics d'arena.

Tubs al llarg de la platja de l’Arbre del Gos, a València
Tubs al llarg de la platja de l’Arbre del Gos, a València / À Punt NTC

Les obres han d’estar acabades abans de Cap d'Any, perquè es financen amb fons europeus. De moment, el calendari previst s’ha aturat diverses ocasions; les últimes, pel tancament de la zona el pont d’agost pel risc d’incendi a la Devesa i per la DANA. “Començarem el dragatge dimecres perquè així, després, quan s’acabe amb les platges del sud de València, s’anirà a Dénia, on hi ha prevista una altra actuació de regeneració”, ha explicat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. 

Una actuació que vol recuperar l’amplària que la platja tenia en els anys seixanta, entre quaranta i setanta metres, però que el veïnat veu amb escepticisme. “Considerem fonamental recuperar els esculls. Només amb l’espigó no és prou per a retindre l’arena perquè, quan colpeja una ona, després l’arrossega a la mar”, ha advertit la presidenta de l’Associació de Veïns de la Devesa-el Saler, Ana María Gradolí. L’arena l'extrauran dels jaciments submarins situats enfront de les costes de Sueca i Cullera.

També et pot interessar

stats