Recorregut pel Mapa del Disseny Valencià de la mà de la Marisa Gallén, premi nacional de disseny

El projecte, impulsat per València Capital Mundial del Disseny, arreplega les propostes de disseny més suggeridores dels restaurants, hotels, comerços, museus, entre altres establiments

El Mapa del Disseny valencià

El Mapa del Disseny Valencià es fa més gran. Aquest projecte, impulsat per València Capital Mundial del Disseny 2022, recorre la ciutat per a mostrar les propostes més suggeridores en qüestió de disseny. La iniciativa destaca el treball dels professionals dissenyadors, interioristes i arquitectes.

À Punt continua el seu recorregut pels llocs destacats d'aquesta guia, un itinerari que va començar al juny amb la companyia del premi nacional de disseny 2020 Pepe Gimeno.

En aquesta ocasió el passeig pel disseny valencià serà de la mà de la premi nacional del disseny 2019, la reconeguda dissenyadora valenciana Marisa Gallén, la segona dona que aconsegueix aquest guardó, que es lliura des de fa més de trenta anys. Gallén ha analitzat els espais que més li agraden. La primera parada ha sigut al barri de Russafa, al Nozomi, dissenyat per l'estudi Masquespacio.

Marisa Gallén durant la visita al restaurant Nozomi
Marisa Gallén durant la visita al restaurant Nozomi / À Punt NTC

D'aquest restaurant ha explicat Gallén que no només és un "espectacle gastronòmic" és també un "espectacle visual, que ha reproduït una entrada estreta a l'estil d'un carreró de Kyoto" i en arribar a l'espai principal sorprón als visitants unes formes que inspirades en l'origami busquen evocar als comensals els cirerers en flor.

Marisa Gallén acompanya À Punt en la visita al Muvim
Marisa Gallén acompanya À Punt en la visita al Muvim / À Punt NTC

La parada següent ha sigut al Muvim. L'obra de l'arquitecte Vázquez Consuegra "no sols va projectar el museu, també els seus jardins". El treball que ha sigut guardonat amb premis internacionals, del que Gallén ha destacat la manera de treballar de l'arquitecte i com ha enllaçat les dues àrees enjardinades "mitjançant la perforació de l'edifici".

Hotel Boutique al carrer de les Comèdies de València
Hotel Boutique al carrer de les Comèdies de València / À Punt NTC

Al carrer de les Comèdies Gallén s'ha detingut a l'Hotel Boutique Helen Berger, dissenyat per Lab Matic Studio i que està inspirat en els anys 20. D'aquest lloc la dissenyadora ha destacat la tranquil·litat i el "confort europeu" que es respira.

També et pot interessar

stats