Premis Nacionals de Disseny i Innovació amb segell valencià

Porcelanosa, la dissenyadora Marisa Gallén i l'empresa de mobiliari exterior Point, premis nacionals de Disseny i Innovació

VÍDEO | Premis Nacionals de Disseny i Innovació amb segell valencià

La Comunitat Valenciana ja atresora tres nous Premis Nacionals de Disseny i Innovació 2019: la taulellera Porcelanosa (Innovació: gran empresa), la dissenyadora Marisa Gallén (Disseny: professionals) i l'empresa de mobiliari exterior Point (Disseny: empresa).

Els reis d'Espanya han fet entrega dels guardons aquest divendres a la Ciutat de les Arts i les Ciències, en la segona part de la seua visita a la Comunitat Valenciana, que han començat de matí a la ciutat de Benidorm.

L'acte ha comptat amb la participació del ministre de Ciència, Universitats i Innovació, Pedro Duque, i l'ha conduït el dissenyador valencià i director de València Capital Mundial del Disseny, Xavier Calvo.

Felip VI i el ministre de Ciència han coincidit a destacar "l'esperit innovador" de la societat valenciana, al qual han apel·lat per a facilitar la recuperació econòmica. "Hui més que mai necessitem emprendre i crear sobre la base del disseny i la innovació, com també dedicar recursos a investigar", ha assenyalat el monarca, qui ha apuntat a aquests elements com la clau per a un futur "de bases més sòlides". Unes àrees que Duque ha demanat "reforçar ja mateix" per a la "reconstrucció del país" a fi d'evitar les errades de la crisi anterior "quan Espanya va reduir l'esforç en coneixement".

Gallén i Point, actors decisius en la capitalitat internacional

Marisa Gallén, una de les fundadores de l'estudi La Nave als anys huitanta, és la segona dissenyadora reconeguda en la història dels guardons, després de Pati Núñez en 2007. En l'actualitat presideix l’associació València Capital del Disseny, un nomenament que donarà projecció internacional al disseny valencià el 2022 i de la qual no ha sigut aliena aquesta edició dels premis, que en la vespra de l'entrega ha celebrar un homenatge al disseny valencià.

Els dos guardonats valencians en la categoria de disseny han tingut una paper decisiu en la capitalitat mundial de la ciutat. Tant Gallén com Vicente Pons, el director comercial de Point, van treballar en l’ombra per a facilitar la proclamació de València i formaren part de la delegació de l'Ajuntament que va arreplegar la designació a la ciutat índia d'Hyderabad.

Pel que fa a Point, el jurat ha valorat la capacitat de transformació de l'empresa, que va nàixer com un taller familiar a Gata de Gorgos (Marina Alta), en un referent internacional del mobiliari exterior, així com l'aposta per la sostenibilitat respecte del materials amb què treballa: fusta de tala controlada i plàstics, cartó i farcits 100% reciclats.

El jurat reconeix la "renovació constant" de Porcelonosa

Finalment, el Premi Nacional d'Innovació per a Porcelanosa ha reconegut la "renovacio constant" i l'aposta per l'R+D+i de la taulellera castellonenca, de la qual s'ha destacat la capacitat per a convertir la marca "en un llenguatge universal".

El jurat també ha destacat les contribucions d'Ignacio Sánchez Galán, premi nacional d'Innovació 2019 en la modalitat trajectòria innovadora; Inmunotek, premi nacional d'Innovació 2019 en la modalitat de xicoteta i mitjana empresa; ESNE, menció especial en Innovació 2019 en la modalitat de xicoteta i mitjana empresa; Fhecor Enginyers Consultors, menció especial en Disseny, i a Silvia Fernández Palomar com a premi nacional de Disseny 2019 en la modalitat joves dissenyadors.

Els Premis Nacionals de Disseny distingeixen professionals i entitats que han fet de la innovació un element indispensable en el desenvolupament de la seua estratègia i del seu creixement. També reconeixen els qui han contribuït a l'increment del prestigi del disseny espanyol i les entitats que han demostrat que és una palanca de la innovació i la competitivitat.

Desallotgen un xicotet grup de persones amb banderes republicanes

Desenes de persones han rebut amb aplaudiments els reis d'Espanya en arribar a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Agents de la Policia Nacional han desallotjat un xicotet grup de persones que volien acostar-se als reis amb banderes republicanes.

També et pot interessar

stats