Rebaixen quatre anys una de les penes per la violació de la 'manada' de Callosa

La condemna del considerat per molts el líder de l’agressió ha passat de 17 anys i 2 mesos a 13 anys

Una manifestació de dones que protesten contra les agresssions sexuals en grup
Una manifestació de dones que protesten contra les agressions sexuals en grup / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia Valencià (TSJCV) ha acordat rebaixar més de quatre anys —de 17 anys i 2 mesos de presó a 13 anys—, la condemna a un dels quatre membres de la coneguda com a manada de Callosa per la violació en grup a una jove en el dia de Cap d'Any de 2019 a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa).

Segons la sentència de la sala civil i penal del TSJCV, l'aplicació de la llei del “només sí és sí” ha fet disminuir les quatre penes imposades a Joffre Gerardo T. B., considerat per molts el líder del grup de violadors que en el judici va reconéixer l'autoria dels fets al·legant la ingesta d'alcohol i drogues.

Així, dels sis anys per un delicte continuat d'agressió sexual amb penetració amb l'actuació de més persones li han rebaixat cinc anys i mig, mentre els vint mesos imposats per cooperador necessari sense penetració han passat a ser nou. A més, pels dos delictes de cooperador necessari d'agressió sexual amb penetració se li ha rebaixat les penes de cinc anys i sis mesos a quatre anys i cinc mesos, i de quatre anys a dos anys i quatre mesos.

L'advocat de l'acusació particular, Francisco González, ha considerat que la modificació legislativa suposa "un atropellament legal a les víctimes dels delictes sexuals i deixar en el no-res la tasca dels jutges, les acusacions i l'estat de dret".

El dia de Cap d'Any de 2019, el condemnat a convéncer durant una festa a Benidorm la víctima, una jove de 19 anys, perquè l'acompanyara a un domicili situat en el municipi de Callosa d'en Sarrià.

Una vegada allí, Joffre Gerardo T. B. i tres joves més d’entre 19 i 24 anys, violaren grupalment la jove i, a més, gravaren amb els mòbils l’agressió sexual.

També et pot interessar

stats