Penes de 14 a 18 anys de presó per als quatre acusats per la violació de Callosa d'en Sarrià

La sentència declara cadascún d'ells autor d'un delicte continuat d'agressió sexual i cooperador necessari dels delictes del mateix tipus comesos pels altres tres

Una manifestació de dones que protesten contra les agresssions sexuals en grup
Una manifestació de dones que protesten contra les agresssions sexuals en grup / À Punt NTC

La secció segona de l'Audiència Provincial d’Alacant ha condemnat a penes de 14 a 18 anys de presó als quatre joves acusats de violar una jove la nit de Cap d'Any de 2018 a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa). Així ho ha fet públic a través d’un comunicat i del seu compte de Twitter el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La sentència, notificada aquest divendres a les parts, declara cadascun dels penats autor d'un delicte continuat d'agressió sexual, per la seua participació directa en els fets, i cooperador necessari dels tres delictes del mateix tipus penal comesos per cadascun dels altres tres coacusats.

A dos d'ells, a més, la sala els condemna per un delicte de descobriment i revelació de secrets perquè van fotografiar o van gravar els fets amb els telèfons mòbils.

La resolució judicial declara provat que els acusats van coincidir amb la víctima, llavors de 19 anys, a la zona d'oci de Benidorm, durant la celebració de la nit de Cap d'Any de 2018, i van seguir de festa amb ella.

En les hores posteriors, van acudir a un domicili de la mateixa ciutat, on dos dels homes van agredir sexualment la xica. A continuació, es van desplaçar a Callosa, i un d'ells la va tornar a agredir sexualment mentre els altres participaven directament o cooperaven d'alguna manera en aquella violació.

El Tribunal considera que la víctima “va ser menyspreada i reduïda a un mer objecte sexual dels acusats”, que es dirigien a ella “amb ànim denigratori” o “en to de burla” mentre succeïen els fets, actuant “com si es tractara d'un acte festiu, reproduint música constantment”, o “piulant” com a resposta a les seues queixes i laments, segons arreplega la sentència.

Penes individuals

Els magistrats han decidit individualitzar les penes imposant la més alta, 18 anys de presó, a un dels agressors, enfront dels 21 anys i dos mesos sol·licitats per la Fiscalia i dels 16 anys i quatre mesos que demanava l'acusació particular.

Els altres tres acusats han sigut condemnats a 14 anys i dos mesos, 14 anys i 10 mesos i 17 anys i dos mesos de presó, respectivament. Totes aquestes penes porten aparellada les corresponents ordes de prohibició d'aproximació i comunicació amb la perjudicada.

A més, la sentència, contra la qual es pot recórrer en apel·lació, ordena l'obtenció, fins i tot forçosa, de proves d'ADN dels quatre condemnats per a la inclusió en una base de dades policial, “tenint en compte la gravetat dels fets i la reiteració de l'agressió a la víctima”.

Tres atenuants

L'Audiència d'Alacant aprecia en la conducta dels processaments tres atenuants, contemplats també en les conclusions definitives de la Fiscalia i l'acusació particular.

L’atenuant de confessió s’aprecia perquè tots els reus van reconéixer els fets durant el juí i van demanar expressament perdó a la perjudicada. Pel que fa a la reparació del mal, la mateixa víctima va declarar sentir-se compensada per la indemnització de 60.000 euros.

Per últim, el Tribunal aplica l'atenuant d'embriaguesa, reconeguda per l'acusació particular però no pel ministeri públic, per considerar acreditat que l'actuació dels agressors es va veure influïda per una “incessant” ingestió d'alcohol i substàncies estupefaents.

També et pot interessar

stats