"Lleva't la bena", la campanya de l'UJI que posa el focus en la salut mental dels joves

L'alumnat de medicina de la universitat participa amb la campanya en la Setmana de la Salut Mental fent una crida a la importància dels problemes psicològics

Imatge d'una jove amb problemes de salut mental
Imatge d'una jove amb problemes de salut mental

Estudiants de medicina de la Universitat de Jaume I de Castelló llancen en col·laboració amb l'ONG Medicusmundi Mediterrània la campanya "Lleva't la bena" per cinqué any consecutiu. En aquesta edició la iniciativa fa un gir i canvia la problemàtica del canvi climàtic per la de la salut mental.

Sota el lema "Lleva't la bena i parlem" i aprofitant la Setmana de la Salut Mental del 4 al 10 d'octubre, els estudiants tenen com a objectiu crear consciència sobre la necessitat urgent de parlar sobre els problemes psicològics que pateix una part molt important de la població jove.

La campanya es durà a terme a través de les xarxes socials, principalment Instagram i Facebook, amb publicacions i contingut diari relacionat amb diversos temes importants sobre la salut mental, com desmentir estereotips, dades estadístiques i recursos existents.

Durant la pandèmia, el 65% de la població espanyola va desenvolupar símptomes de depressió o ansietat en algun moment, i amb això les xifres de depressió es van elevar un 87,7%, sobretot en les dones. La transcendència de les dades ha portat al suïcidi com a primera causa de mort entre els joves, per la qual cosa la campanya demanda un nou "estat d'alarma" sobre la salut mental de la població.

Aquesta és una de les activitats que es portaran a terme en la Setmana de la Salut Mental que se centra en els joves, però segons el Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS, des de l'inici de la pandèmia, un 6,4% de la població espanyola de qualsevol edat ha acudit a un especialista en salut mental per algun tipus de símptoma.

A més, la prescripció d'ansiolítics, antidepressius i inductors del son s'ha duplicat des de març de 2020. De fet, dos milions d'espanyols consumeixen ansiolítics diàriament i són, juntament amb els portuguesos, els europeus que més ansiolítics, sedants i hipnòtics consumeixen.

També et pot interessar

stats