Quatre investigadors valencians reben els Premis Nacionals d’Investigació que lliuren els reis a Gandia

Els monarques presideixen la cerimònia, que À Punt retransmet des de poc abans del migdia, des de la capital de la Safor

El Palau Ducal de Gandia acollirà la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Ciència
El Palau Ducal de Gandia acollirà la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Ciència / À Punt NTC

Quatre investigadors valencians reben aquest dijous algun dels Premis Nacionals d'Investigació, que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació. Els guardons es lliuraran a Gandia (Safor), en una cerimònia que presidiran els reis d’Espanya. Luis Enjuanes, Javier García, Marta Martínez Sanz i Manuel Arellano són els guardonats valencians del 2023 que rebran algun d’aquests premis.

Aquests guardons, el reconeixement nacional més gran en l’àmbit científic, reconeixen el talent de les persones i entitats que, amb la seua labor, contribueixen a l'avanç i el progrés de la nostra societat. Entre el grup de professionals distingits, està el valencià Luis Enjuanes, investigador del Centre Nacional de Biotecnologia, que rebrà el Premi Nacional d'Investigació Gregorio Marañón, en l'àrea de Medicina i Ciències de la Salut. Enjuanes, a més, va ser l'alma mater d'una de les vacunes contra la covid espanyoles, la primera intranasal que s'ha investigat a Espanya.

Juntament amb Enjuanes, la també valenciana Marta Martínez Sanz serà una altra de les reconegudes en la cerimònia que el Palau Ducal dels Borja acollirà. Martínez, de l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació, va ser Premi Nacional d'Investigació per a Joves Ángeles Alvariño, en l'àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Materials.

El tercer valencià que rebrà el Premi Nacional d’Investigació és Manuel Arellano, professor d'Economia de la Universitat d’Oxford, Premi Nacional d'Investigació Pascual Madoz, en l'àrea de Dret i Ciències Econòmiques i Socials.

I, per últim, el quart valencià que rebrà el guardó de mà dels reis serà Javier García, Doctor en Química Inorgànica. Rebrà el Premi Nacional d’Investigació Juan de la Cierva en l'àrea de Transferència del Coneixement.

L'acte de lliurament dels premis es farà al saló de corones del Palau Ducal de la capital de la Safor, la casa natal de Francesc de Borja. Podran seguir-lo en directe des d’À Punt, des de poc abans del migdia.

Perquè la ciutadania puga seguir l’acte, el consistori ha instal·lat una pantalla gegant a la plaça Major de Gandia. Els reis saludaran des del balcó en acabar l'acte i firmaran el Llibre d'Honor de la ciutat. 

També et pot interessar

stats