El viròleg valencià Luis Enjuanes, guardonat amb el Premi Nacional de Biotecnologia

El jurat reconeix l'extensa trajectòria científica i la implicació en el desenvolupament d'una vacuna contra la covid-19, la primera intranasal

El viròleg valencià Luis Enjuanes
El viròleg valencià Luis Enjuanes / Europa Press

El viròleg valencià Luis Enjuanes, cap del laboratori de coronavirus al Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC) té un nou reconeixement en el palmarés. Aquest dimarts ha sigut guardonat amb el IX Premi Nacional de Biotecnologia per posar en valor la trajectòria científica, la relació amb la biotecnologia i la implicació en el desenvolupament de vacunes contra la covid-19. L'investigador, de fet, està al capdavant d'un dels tres projectes de vacuna que hi ha en marxa a Espanya i que promet ser dels més efectius perquè, per primera vegada, serà intranasal i s'administrarà directament en les vies respiratòries, en lloc d'una injecció intramuscular. 

El guardó, originat en l'extinta escola de negocis Aliter, està actualment coordinat des de l'Institut Superior de Dret i Economia (ISDE). Enjuanes, segons indica l'organització, s'ha mostrat molt satisfet de rebre el premi i que es reconega el valor de la investigació a Espanya. El lliurament tindrà lloc a mitjan febrer a Madrid.

Luis Enjuanes (València, 1945) va estudiar la carrera de Biologia a València i es va traslladar al Centre Nacional d'Oncologia de Madrid a mitjan anys setanta, on va començar a treballar amb virus. Va completar la formació postdoctoral en el National Institute de Bethesda, als Estats Units, i en tornar va recalar en el Centre Nacional de Biologia Molecular, organisme adscrit al CSIC. Té més de 200 publicacions, llibres, articles, deu patents i ha dirigit més de 38 tesis doctorals. 

També et pot interessar

stats