Puja un 9% el risc dels homes que podrien requerir tractaments de fertilitat

Un estudi de l'IVI revela que ha baixat "notablement" la qualitat del semen però encara es desconeixen les causes.

Puja un 9% el risc dels homes que podrien requerir tractaments de fertilitat
Puja un 9% el risc dels homes que podrien requerir tractaments de fertilitat

Puja un 9% el risc dels homes de podrien necessitar tractaments de fertilitat per a ser pares. Això és el que revela un estudi de l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI) que apunta que la raó és "l'important deteriorament" de la qualitat del semen. 

Aquest estudi mostra que la xifra de risc ha evolucionat "notablement" en els últims anys en passar d'un 12,4% en 2004 a un 21,3% en 2017, la qual cosa suposa un creixement del 9% en poc més d'una dècada.

Actualment, la infertilitat masculina representa la meitat dels casos en les clíniques de reproducció assistida. La investigació de l'IVI, realitzada amb una mostra formada per 120.000 homes –la més gran utilitzada fins ara en la literatura científica mundial–, ha rebut el Premi Acadèmic de la Societat per a la Reproducció Masculina i Urologia de la Societat Americana de Medicina Reproductiva (ASRM) i s'ha convertit en "punt de partida d'una realitat que fa saltar les alertes respecte a l'evolució de la fertilitat de l'home".

Tractaments més complexos



Segons el doctor Nicolás Garrido, coautor de l'estudi, aquest descens en la qualitat seminal obliga a fer ús de tractaments més complexos per a complir el desig reproductiu dels pacients en comparació amb fa una o dues dècades.

La doctora Ahsley Tiegs divideix els homes en tres grups: homes amb TMSC major de 15 milions d'espermatozoides, quantitat que no requeriria un tractament de fertilitat; homes amb TMSC entre 5 i 15 milions, que estarien en risc de requerir un tractament de fertilitat menor com la inseminació artificial; i homes amb TMSC entre 0 i 5 milions, que podrien necessitar una fecundació in vitro, possiblement amb injecció intracitoplàsmica d'esperma, per a aconseguir un embaràs.

S'investiguen les possibles causesSegons l'especialista Nicolás Garrido, "existeixen moltes investigacions sobre els efectes adversos de l'estil de vida tòxic i l'exposició constant a influències ambientals negatives sobre la qualitat dels espermatozoides, però encara no se sap amb exactitud com de nocius resulten aquests factors. Atés que l'etiologia d'aquesta tendència en declivi del TMSC continua sent una especulació, es fa obligatori un estudi continuat i més precís d'aquests factors que poden afectar negativament la qualitat de l'esperma".S'investiguen les possibles causes

També et pot interessar

stats