Puig respon a García-Page sobre el Tajo: "Cadascú es qualifica amb les seues declaracions"

El president de Castella-la Manxa ha exigit aquest divendres el compliment íntegre del Pla Hidrològic del Tajo "si el Llevant no és solidari amb la meua regió"

El president Ximo Puig, aquest dissabte a Gandia
El president Ximo Puig, aquest dissabte a Gandia / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebutjat les "confrontacions estèrils" sobre el transvasament Tajo-Segura i ha carregat contra els dirigents polítics que, al seu judici, "només pensen en ells mateixos i en les eleccions, i no en el futur de les comunitats autònomes". Sobre aquest tema ha assegurat que cadascun d'ells "es qualifica amb les seues declaracions".

D'aquesta manera ha respost Puig en la jornada oberta a la ciutadania sobre seguretat i emergències que se celebra a Gandia, a les últimes manifestacions del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que divendres va exigir el compliment íntegre de les sentències del Suprem, que estableixen un cabal ecològic.

Page reaccionava així a l'anunci del Consell d'autoritzar l'Advocacia de la Generalitat a presentar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra el reial decret que revisa el Pla Hidrològic del Tajo, en considerar que suposa un greu perjudici per als interessos valencians.

Puig ha insistit que la Comunitat Valenciana "sempre defensa els seus interessos entenent als altres" i que el govern valencià "mai ha fet declaracions contra ningú ni contra cap comunitat autònoma".

El president ha rebutjat les "guerres de l'aigua" i ha recalcat que "si l'horta d'Europa és la que està a Alacant i Múrcia, això és bo per a tot Espanya, no sols per a la nostra comunitat". Per això, ha demanat "respecte": "Si algú té algun problema amb el que passa en el riu, que mire aigües amunt, i no avall". Puig ha reiterat que "nosaltres volem el Tajo tan bé com siga possible i un cabal ecològic sustentat en la raó", ha afegit.

També et pot interessar

stats