Puig proposa a la CE declarar 2022 com ‘Any Europeu de l'Estat del Benestar’

El cap del Consell ha remés la seua proposta per carta a la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest divendres a Fitur
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Ximo Puig / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha traslladat a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, la proposta de declarar 2022 Any Europeu de l'Estat del Benestar. Puig ha remés la seua petició per carta, en què explica que és una “reivindicació política” de l'Europa del present i del futur, considerada “una gran família que no és indiferent a les dificultats dels altres”.

Així ho ha anunciat durant la seua intervenció en la presentació del llibre Luis Vives, del filòsof i catedràtic de la Universitat Complutense, José Luis Villacañas.

El cap del Consell ha indicat que la declaració de l’Any Europeu de l'Estat del Benestar contribuirà a impulsar el debat i el diàleg per a sensibilitzar l'opinió pública sobre qüestions “transversals i fonamentals” per a la ciutadania europea.

De la mateixa manera, ha valorat la importància del model social europeu durant la pandèmia, que ha permés “salvar milers de vides gràcies a la sanitat pública”, així com “assistir els més afectats” per les greus conseqüències econòmiques “gràcies a l'històric paquet d'ajudes de la Comissió Europea”.

En l'escrit també assegura que, sense l'estat del benestar europeu, “s'hauria lamentat un major nombre de morts i major desigualtat”. Mostra la seua coincidència amb la mateixa presidenta de la Comissió Europea en assegurar que la pandèmia “ha demostrat la necessitat de serveis públics vigorosos i eficients per a protegir la ciutadania i fomentar la igualtat d'oportunitats”.

També et pot interessar

stats