Puig preveu que la pròxima setmana se superarà el milió de vacunes administrades

El cap del Consell ha visitat aquest dissabte les obres del centre sanitari Roís de Corella de Gandia. 

El MHP Puig ha visitat Gandia amb la consellera Barceló
El president Puig ha visitat Gandia amb la consellera Barceló / GVA

La Comunitat Valenciana superarà la setmana que ve el milió de dosis inoculades de la vacuna contra la Covid-19 i el 15% de la població vacunable –els majors de 16 anys– haurà rebut com a mínim la primera injecció. A hores d'ara, aquest percentatge se situa en el 13,2% de la població vacunable.

Així ho ha anunciat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat les obres del centre sanitari Roís de Corella de Gandia, en companyia de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i l’alcaldessa de la capital de la Safor, Diana Morant. 

Puig ha assegurat que entre el 5 i l’11 d’abril s’administraran 224.000 dosis de la vacuna contra la Covid-19, la major quantitat setmanal rebuda fins ara. Es tracta d'una xifra rècord, però que queda lluny de les 400.000 dosis setmanals previstes per a iniciar la vacunació massiva durant el mes d'abril.

D’aquestes noves dosis, 123.000 seran del vaccí de Pfizer, que es destinaran majoritàriament a persones de més de 78 anys i 3.000 als col·lectius que ja van rebre la primera dosi d'aquest preparat. 

3.200 segones dosis de Moderna s'inocularan a persones que ja van rebre la primera dosi d'aquesta. Finalment, 91.500 dosis d'AstraZeneca es destinaran a persones de 64 i 65 anys i 5.840 a altres col·lectius de l'àmbit social i sanitari.

Puig ha demanat "continuar amb la màxima prudència" perquè "la voluntat és arribar al 9 de maig -quan finalitza l'estat d'alarma- en les millors condicions possibles". En aquest sentit, ha assenyalat que “el nostre horitzó és la Comunitat Valenciana 'Covid-0'. Volem que hi haja tota la normalitat possible dins d’un context molt preocupant”.

Pel que fa a la possibilitat de suavitzar les restriccions després de Pasqua, el cap del Consell ha afirmat que d'ací a una setmana s’avaluaran les mesures establides, però encara no s’haurà pogut apreciar l’efecte de les festes de Pasqua, ja que caldrà esperar catorze dies. "Continuarem amb màxima prudència, sense generar falses expectatives".

Puig insisteix a revisar les patents de les vacunes

El president de la Generalitat també ha insistit a revisar l'actual sistema de patents de les vacunes contra la Covid-19 per a "ajudar a tindRE una major capacitat de subministrament, no sols a Europa, sinó a tot arreu", perquè, a juí seu, "hi ha una errada en el mercat" i "no es pot deixar en les seues mans".

El cap del Consell ha assegurat que "no pot haver-hi raons burocràtiques que impedisquen que hi haja una major capacitat de distribució" de vacunes.

També et pot interessar

stats